VIRAL

True story: Μαθητές "κήδεψαν" τον σκελετό του εργαστηρίου του σχολείου τους

Ακούγεται απίστευτο: ύστερα από 50 ολόκληρα χρόνια οι αρχές κατάλαβαν πως ο σκελετός που χρησιμοποιούνταν στα μαθήματα ανθρωπολογίας ενός σχολείου ήταν αληθινός.

Το απίστευτο περιστατικό έγινε στο σχολείο του χωριού Haydock στην Αγγλία. Οι μαθητές αποκαλούσαν χαϊδευτικά τον σκελετό "Arthur" και για δεκαετίες ο σκελετός βρίσκονταν στο εργαστήρι επιστημών του Λυκείου της περιοχής. Πριν λίγα χρόνια οι επιστάτες του σχολείου κλήθηκαν να βάλουν τον... Arthur στην αποθήκη, αλλά πρόσφατα τους ζητήθηκε να ανασύρουν τον σκελετό και να τον μεταφέρουν στην αίθουσα εικαστικών για να χρησιμοποιείται ως "μοντέλο" για σχέδια με θέμα την ανατομία.
Ωστόσο οι υπάλληλοι πρόσεξαν πως μέρος των οστών που είχε ο σκελετός είχε αλλάξει χρώμα όσο διάστημα ήταν αποθηκευμένος.
Έτσι ειδοποιήσαν τις αρχές και μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ενώ το μεγαλύτερο μέρος του σκελετού ήταν από πλαστικό, ένα μέρος του στέρνου άνηκε σε άνθρωπο. Συγκεκριμένα οι επιστήμονες που εξέτασαν τα οστά ανακάλυψαν πως πρόκειται πιθανά για κάποιο νεαρό Ασιάτη άνδρα (ηλικίας 25 έως 30 ετών) αλλά δεν μπόρεσαν να εξακριβώσουν πότε ακριβώς πέθανε (εκτιμούν πως ο σκελετός έχει ηλικία που ξεπερνά τα 100 χρόνια).
Οι ειδικοί εικάζουν πως το πτώμα μεταφέρθηκε στην Αγγλία την εποχή εμπορίας σκελετών από βρετανικές αποικίες που γίνονταν μέχρι και στις αρχές του περασμένου αιώνα και παραμένει άγνωστο το πως κατέληξε στο σχολείο.

Οι μαθητές έκαναν κηδεία και έθαψαν τον Arthur, αφού σύμφωνα με το βρετανικό νόμο μόνο με ταφή μπορεί κάποιος να "πετάξει" ανθρώπινα οστά.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!