GOOD LIFE

Υπάρχει και άλλος τάφος πίσω από τον τάφο του Τουταγχαμών [βίντεο]

Η χρήση ακτινών δείχνει πώς πίσω από τους τοίχους του τάφου όπου βρέθηκε η μούμια του Τουταγχαμών στην Κοιλάδα των Βασιλέων υπάρχει και άλλος θάλαμος.Η χρήση ακτινών δείχνει πώς πίσω από τους τοίχους του τάφου όπου βρέθηκε η μούμια του Τουταγχαμών στην Κοιλάδα των Βασιλέων υπάρχει και άλλος θάλαμος.

Όπως αναφέρει το National Geographic τα νέα ευρήματα έρχονται να επιβεβαιώσουν τις θεωρίες του Βρετανού αρχαιολόγου Nicholas Reeves, που με επίσημη ανακοίνωσή του τον περασμένο Ιούλιο ισχυρίζεται πώς το ταφικό μνημείο στο Λούξορ, κρύβει και άλλο βασιλικό τάφο, πιθανά αυτόν της Νεφερτίτης.

Η Νεφερτίτη ήταν η πεθερά του Τουταγχαμών που πιθανά να είχε αναλάβει την ηγεσία ως Φαραώ κατά τη διάρκεια της 18η Δυναστείας της Αιγύπτου.

Ο υπουργός αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, σε σχετική παρουσίαση που έγινε χθες είπε πως αν επιβεβαιωθούν οι θεωρίες, θα μιλάμε για την σημαντικότερη αρχαιολογική ανακάλυψη του αιώνα.

Τον έλεγχο με ακτίνες έκανε ο Ιάπωνας  Hirokatsu Watanabe, ένας ειδικός στην χρήση ραντάρ, ο οποίος αποκάλυψε πώς πίσω από τον βόρειο τοίχο του τάφου πιθανά υπάρχει άλλος θάλαμος ενώ υπάρχει και διάδρομος πίσω από το δυτικό τοίχο.

To σκανάρισμα ξεκίνησε ξανά χθες, μετά την αναχώρηση των επισκεπτών και αναμένονται νέες ανακοινώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!