WOMEN'S GUIDE

Τα όσα λέει η Μαίρη Συνατσάκη για την επιλόχειο κατάθλιψη αξίζει να τα ακούσεις

Η επιλόχειος κατάθλιψη είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες και μολονότι για πάρα πολύ καιρό, αποτελούσε θέμα... ταμπού, πλέον όλο και περισσότερες γυναίκες μιλούν ανοιχτά για αυτό.

Η Μαίρη Συνατσάκη στο νέο της βίντεο στο κανάλι της στο Youtube μίλησε για τις αλλαγές στη ψυχολογία της, αλλά και για τις πρώτες της εμπειρίες ως μητέρα, καθώς πλέον κρατά στην αγκαλιά της την κορούλα που απέκτησε με τον Ίαν Στρατή και μίλησε εκτενώς και για την επιλόχειο κατάθλιψη.

Η γνωστή παρουσιάστρια αποκάλυψε πως δεν σταμάτησε να κάνει ψυχοθεραπεία και το τελευταίο διάστημα κάνει δια ζώσης συνεδρίες με τον ψυχολόγο, αφού σταμάτησε να τις κάνει online.

«Δεν σταμάτησα να κάνω ψυχοθεραπεία. Γέννησα Δευτέρα, Πέμπτη γύρισα σπίτι και την Παρασκευή έκανα την πρώτη online συνεδρία. Φυσικά επειδή εγώ το ήθελα. Ο άνθρωπος που είχε πει να το πάμε όπως νιώθω και όπως αισθάνομαι. Εγώ ένιωθα και αισθανόμουν ότι θέλω να μιλήσω. Ειδικά στην αρχή που είχα τα "baby blues" . Σας έχω πει γι’ αυτά στο instagram, όπου και με ρωτάγατε για την επιλόχειο κατάθλιψη», είπε αρχικά η Μαίρη Συνατσάκη.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η επιλόχειος κατάθλιψη είναι μία πολύ συγκεκριμένη κατάσταση που μπορεί εκτός από ψυχοθεραπεία, να χρειαστεί και αγωγή. Τα "baby blues" είναι μία συνθήκη που οφείλεται πάρα πολύ στην τεράστια ορμονική αλλαγή που συμβαίνει μετά τη γέννα μαζί με τη γενικότερη αλλαγή, αλλά είναι ορμονικό ζήτημα και αυτορυθμίζεται μετά από κάποιες μέρες. Αυτή η συνθήκη μπορεί να κρατήσει από μία εβδομάδα μέχρι 15 μέρες. Αν κρατήσει περισσότερο, καλό είναι να το δει παραπάνω, είναι ένα αίσθημα θλίψης που έρχεται, ενώ όλα είναι καλά, κι εκεί σε μπερδεύει».

Η γνωστή youtuber επίσης δήλωσε: «Είχα πει τότε στο Instagram ότι με βοηθούσε να κλαίω, το είχα πει και τότε στους δικούς μου ανθρώπους για να το ξέρουν γιατί με έπιανε όσο η μέρα άλλαζε κι ερχόταν η νύχτα».

Δείτε εδώ το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!