GOSSIP

Eurovision: Η Σουηδία και η Loreen πήραν τη νίκη - Στη 12η θέση η Κύπρος

Ο 67ος μουσικός Διαγωνισμός της Eurovision έχει περάσει πια στην ιστορία και έστεψε μεγάλη του νικήτρια τη Loreen από τη Σουηδία, επιβεβαιώνοντας τα έως τώρα προγνωστικά αν και δεν λείπουν οι γκρίνιες για τη Φινλανδία, που έχασε την πρωτιά αν και κέρδισε το κοινό, αλλά όχι τις επιτροπές.

 

Η βραδιά έκλεισε με τη μεγάλη νικήτρια Loreen να ερμηνεύει για δεύτερη φορά το τραγούδι «Tattoo», γράφοντας ιστορία ως η μοναδική γυναίκα καλλιτέχνης στην ιστορία της Eurovision που κέρδισε δύο φορές τον διαγωνισμό. Όσον αφορά την τελική βαθμολογία, αξίζει να σημειωθεί πως η διαφορά ανάμεσα στις κριτικές επιτροπές και το televoting ήταν τεράστια.

Οι κριτικές επιτροπές έδειξαν πως συσπειρώθηκαν υπέρ της Σουηδίας, ενώ το κοινό ανέδειξε τη Φινλανδία πρώτη με διαφορά 133 βαθμών. Η «υποβάθμιση» της Φινλανδίας από τις κριτικές επιτροπές ήταν εξόφθαλμη και αποδείχθηκε πως ήταν το στοιχείο που της στέρησε τη νίκη. Μάλιστα, το κοινό μέσα στο στάδιο έδειξε αρκετές φορές τη δυσαρέσκειά του για τις επίμονα χαμηλές βαθμολογίες των επιτροπών προς τη Φινλανδία.

 Η 2η φορά νικήτρια της διοργάνωσης συγκέντρωσε συνολικά 583 βαθμούς, αφού από το televoting πήρε 243 βαθμούς.

Δεύτερη η Φινλανδία με 526, τρίτο το Ισραήλ με 362 και τέταρτη η Ιταλία με 350. Την πρώτη 5άδα συμπληρώνει η Νορβηγία με 268.

Η Κύπρος βρέθηκε στη 12η θέση (κόντρα στα προγνωστικά που την ήθελαν πιο κάτω στην κατάταξη ) με 126 βαθμούς (68 από τις επιτροπές και 58 από το televoting - Ελλάδα έδωσε 4 βαθμούς στην Κύπρο).

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!