WOMEN'S GUIDE

Οι 8 τροφές που θα σου χαρίσουν υγιή μαλλιά

Νομίζετε ότι η διατροφή σας παίζει ρόλο μόνο στα κιλά σας; Λάθος. Μια ισορροπημέη διατροφή είναι το μυστικό και για λαμπερά υγιή μαλλιά.

Τα μαλλιά καταγράφουν τον τρόπο διατροφής μας, που σημαίνει ότι εάν δεν τρεφόμαστε επαρκώς, τα αποτελέσματα είναι εμφανή και στα μαλλιά μας. Δεδομένου ότι η πρωτεΐνη αποτελεί ένα από τα βασικά δομικά συστατικά της τρίχας, η ανεπαρκής κατανάλωση πρωτεϊνών ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της διαμέτρου της τρίχας, επομένως τα μαλλιά δείχνουν λιγότερο υγιή και πυκνά. Επιπλέον, οι δραστικές δίαιτες μπορεί να προκαλέσουν την απώλεια μαλλιών, καθώς μπορεί να επηρεάσουν τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας, προκαλώντας την απώλεια περισσότερων τριχών από τους θύλακες των μαλλιών σε σχέση με τα κανονικά επίπεδα τριχόπτωσης. Συμπέρασμα; Η διατροφή επηρεάζει άμεσα την τρίχα. Εάν θέλετε να έχετε όμορφα μαλλιά με υγιή εμφάνιση, φροντίστε να καταναλώνετε υγιεινές τροφές, μην καταφεύγετε σε δραστικές δίαιτες και συμπεριλάβετε στη διατροφή σας αρκετές πρωτεΐνες.

Δείτε ποιες τροφές δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι σας.

    Σολομός: Τα πολύτιμα Ω3 λιπαρά οξέα βρίσκονται άφθονα σε αυτό το γευστικό ψάρι. Εκτός αυτών τρώγοντας σολομό λαμβάνετε βιταμίνη Β -και ειδικότερα Β12-, σίδηρο και πρωτεΐνη.

    Μπρόκολο: Βιταμίνη Β6, σίδηρος και βιταμίνη C – που βοηθάει να μην σπάνε οι τρίχες- αποτελούν το τρίπτυχο που το κατατάσσει στις top must τροφές.

    Αυγά: Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, -ας θυμηθούμε ότι η κερατίνη είναι πρωτεΐνη-, σε συμπλέγματα Β6, Β12, βιοτίνης και σε αμινοξέα. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές φυσικές μάσκες μαλλιών βασίζονται στα αυγά!

    Προϊόντα Ολικής Άλεσης: Είτε μιλάμε για δημητριακά, είτε για ζυμαρικά έχτε κατά νου να επιλέγετε προϊόντα ολικής άλεσης, καθώς προσφέρουν στον οργανισμό σημαντικό ποσοστό σίδηρου, ψευδάργυρου και βιταμινών του συμπλέγματος Β.

    Γιαούρτι: Μαζί με το γάλα είναι δύο τροφές που αποτελούν σημαντικές πηγές ασβεστίου, το οποίο εκτός του ότι δυναμώνει τα οστά, βοηθά και στην ανάπτυξη της τρίχας. Ακόμη, περιέχουν καζεΐνη, μια πρωτεΐνη με αρκετά οφέλη.

     Καρότα: Σημαντική πηγή βιταμίνης Α, η οποία προωθεί την υγεία του δέρματος της κεφαλής. Το υγιές δέρμα αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για υγιή μαλλιά.

    Καρύδια: Περιέχουν άλφα-λινολενικό οξύ (ALA), ένα ωμέγα-3 λιπαρό οξύ, το οποίο βελτιώνει την κατάσταση των μαλλιών μας, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν καλή πηγή ψευδαργύρου - όπως επίσης και τα κάσιους, τα αμύγδαλα, τα πεκάν κ.ά. Η έλλειψη ψευδάργυρου μπορεί να οδηγήσει σε φθορά των μαλλιών.

     Τόνος: Είναι ένα ψάρι πλούσιο σε φώσφορο, σελήνιο και κάλιο. Ανήκει στα λιπαρά ψάρια, τα οποία χαρακτηρίζονται από υψηλή περιεκτικότητα σε ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως το εικοσαπεντανοϊκό οξύ (ΕPA) και το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA). Ακόμη και σε κονσέρβα, περιέχει  τις ίδιες υψηλές περιεκτικότητες σε ω-3 λιπαρά οξέα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!