WOMEN'S GUIDE

Οι 5 συμβουλές για να αντιμετωπίσεις (ρεαλιστικά) την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα κάνει την εμφάνιση της στα κορμιά πολλών γυναικών, ανεξάρτητα από το σωματικό βάρος τους ή το κατά πόσο γυμνάζονται, αφού οι παράγοντες που ευθύνονται για την εμφάνισή της (ή την απουσία της) είναι ποικίλοι: από διατροφικούς μέχρι γενετικούς και κληρονομικούς.

Παράλληλα υπάρχουν στην αγορά αναρίθμητα προϊόντα για την καταπολέμιση της κυτταρίτιδας, και οι ειδικοί σου λένε, πως σίγουρα τα περισσότερα εξ αυτών βοηθούν στο να μειωθεί το πρόβλημα, αρκεί να ακολουθεί κανείς και τις ακόλουθες συμβουλές, που σχετίζονται με το βασικό τρίπτυχο που μας χαρίζει ένα υγιές σώμα: διατροφή, άθληση, ψυχολογία.


Μάθε να τρως συχνά γεύματα.
Τα συχνά γεύματα ανά τρεις ώρες είναι απαραίτητα για τη ρύθμιση της βιοχημείας του σώματος και της γλυκόζης. 


Η διατροφή σου πρέπει να έχει ποικιλία

Η διατροφή μας πρέπει να περιέχει όλες τις ομάδες τροφίμων, δηλαδή υδατάνθρακες (προϊόντα ολικής άλεσης, ρύζι, πατάτες), πρωτεΐνες (κόκκινο και λευκό κρέας, αυγό, ψάρι, όσπρια) και υγιεινά λίπη (ελαιόλαδο, ξηροί καρποί, αβοκάντο κλπ.). Δίαιτα είναι ο σωστός τρόπος διαβίωσης.  Ένα άτομο διατρέφεται σωστά όταν έχει συχνά γεύματα, επιλέγει υγιεινά τρόφιμα, σταματάει να τρώει όταν χορταίνει και δεν υπερβάλλει, διατηρεί σταθερό το βάρος του, έχει τον έλεγχο του τι τρώει και είναι ευτυχισμένο με αυτά που τρώει, εμπιστεύεται το σώμα του όταν κάνει λάθη στη διατροφή του και τρώει ό,τι και οι άλλοι.


Συχνή άσκηση χωρίς υπερβολές 
 Κάθε 72 ώρες που δεν γυμνάζουμε μία μυϊκή ομάδα καταστρέφεται. Η γυμναστική είναι απαραίτητη για τον έλεγχο του σωματικού βάρους τη μείωση του στρες και φυσικά για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Επειδή η κυτταρίτιδα τείνει να εγκαθίσταται στους γλουτούς και στα πόδια, η στρατηγική σου για την αντιμετώπισή της θα πρέπει να χτυπήσει δυνατά στο κάτω μέρος με ασκήσεις που να εστιάζουν στα κάτω άκρα και πολλές επαναλήψεις.  «Όταν χάνεις μυϊκή μάζα ή δεν έχεις πολλή, δεν υπάρχει υποδόρια βάση, οπότε το λίπος ανεβαίνει προς τα πάνω. Δεν μπορείς να στοχεύσεις στο πού θα κάψεις, μπορείς όμως να στοχεύσεις στο πού θα σφίξεις» εξηγεί ένας personal trainer που ειδικεύεται στην κυτταρίτιδα.

 

Προσοχή και στην ψυχολογία
Από έρευνες έχει αποδειχτεί ότι άτομα που έχουν κακή ψυχολογία, εμμονή με τη ζυγαριά και το βάρος τους φτάνουν πιο δύσκολα στο υγιές βάρος σε σχέση με εκείνους που δεν ζυγίζονται και είναι πιο θετικοί στην προσπάθεια που κάνουν.


Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη, αλλά ακόμα και το νερό θέλει μέτρο!

Μεγάλο ρόλο παίζει και η σωστή ενυδάτωση. Η αυξημένη κατανάλωση νερού θα δράσει ευεργετικά στη διαδικασία αποβολής του ήδη κατακρατηθέντος νερού, απαλύνοντας την όψη πορτοκαλιού στο δέρμα. Προσοχή! Η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να προκαλέσει την αποβολή πολύ σημαντικών συστατικών, όπως ηλεκτρολύτες, βιταμίνες κ.λπ. Μια καλή ημερήσια κατανάλωση είναι 1,5 λίτρο, αυτό όμως εξαρτάται και από τη σωματική δραστηριότητα του κάθε ατόμου.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!