GOOD LIFE

10 καλοί λόγοι για να φάτε ένα ψητό καλαμπόκι

Ένα ψητό καλαμπόκι φέρνει αυτομάτως στο νου εικόνες από βραδινές βόλτες σε παραλίες τα καλοκαίρια, που το αγοράζουμε από τους πλανόδιους πωλητές. Το καλαμπόκι πέρα από νόστιμο είναι και υγιεινό, αρκεί να είναι βιολογικό και όχι γενετικά μεταλλαγμένο.

Τα οφελη του για τον οργανισμό είναι πολλαπλά δείτε τι; 10 σημαντικότερες ιδιότητες του καλαμποκιού που κάνουν καλό.

1. Κάνει καλό στα μάτια. Το καλαμπόκι περιέχει βήτα-καροτίνη που μαζί με την βιταμίνη Α, αποτελούν απαραίτητο συνδυασμό για τη διατήρηση της καλής όρασης και του υγιούς δέρματος. Τέλος, οι πυρήνες του καλαμποκιού είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, ένα φυσικό αντιοξειδωτικό απαραίτητο για την σωστή και υγιή ανάπτυξη.  

2. Προλαμβάνει τις αιμορροΐδες και τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Επιπλέον ανακουφίζει από πεπτικά προβλήματα.Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες προσθέτουν όγκο στα κόπρανα και βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, ενώ βοηθούν και στο να διώξετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας με πιο γοργούς ρυθμούς.

3. Είναι πλούσια πηγή βιταμινών Β, θειαμίνης και νιασίνης, δυο συστατικών απαραίτητων για την διατήρηση της υγείας των νεύρων και της γνωστικής λειτουργίας.

4. Είναι πηγή παντοθενικού οξέος το οποίο είναι απαραίτητο και περιέχει τους απαραίτητους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπίδια για το σωστό μεταβολισμό του οργανισμού μας.

5. Παρέχει απαραίτητα για τον οργανισμό μας ανόργανα άλατα, όπως φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, σίδηρο και χαλκό. Επίσης περιέχει ιχνοστοιχεία όπως το σελήνιο.

6. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που καταπολεμούν τον καρκίνο και είναι πηγή οξέων όπως το φερουλικό οξύ, ο οποίος είναι επίσης ένας ισχυρός  αντικαρκινικός παράγοντας.

7.  Έχει αντιαθηρωματική επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης, εμποδίζοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

8.  Αποτρέπει την αναιμία, καθώς η βιταμίνη Β12 και το φυλλικό οξύ που περιέχονται στο καλαμπόκι δρουν στην πρόληψη της αναιμίας, η οποία προκαλείται από την έλλειψη αυτών των βιταμινών. Ανάμεσα στα υπόλοιπα ωφέλιμα συστατικά του συναντάμε και το σίδηρο, ο οποίος στα 100 γραμμάρια καλαμποκιού ανέρχεται στο 15% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης, δρώντας κατά της σιδηροπενικής αναιμίας.

9. Μειώνει την LDL χοληστερόλη του πλάσματος, μειώνοντας την απορρόφηση της κακής χοληστερόλης από τον οργανισμό.

10. Το καλαμπόκι είναι μια πλούσια πηγή καλών θερμίδων. Στα 100 γραμμάρια καλαμποκιού, οι θερμίδες φτάνουν τις 365, οπότε αν θέλετε να προσέχετε την γραμμή σας, καλό είναι να ξέρετε πως χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωσή του.  Βέβαια από μόνο του το καλαμπόκι έχει τις λεγόμενες καλές θερμίδες. Το πρόβλημα αρχίζει αν το τρώτε με αλάτι ή βούτυρο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!