WOMEN'S GUIDE

Τώρα που κάνει κρύο φρόντισε τα χείλη σου με δυο σπιτικές beauty συνταγές

Τις κρύες μέρες, τα χείλη σου έχουν ανάγκη για εξτρά φροντίδα και ενυδάτωση και αυτό σημαίνει πως όχι μόνο θα πρέπει να εφαρμόζεις ένα καλό lip balm για να τα ενυδατώσεις και να τα προστατεύσεις από το κρύο, αλλά και να κάνει ήπια απολέπιση με ένα lip scrub.

Και φυσικά εκτός από τις αναρίθμητες επιλογές σε αντίστοιχα καλλυντικά που κυκλοφορούν στην αγορά, μπορείς και μόνη σου να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό lip scrub και αφού το εφαρμόσεις να απλώσεις και το δικό σου σπιτικό lip balm.

Για το σπιτικό lip scrub θα χρειαστείς:

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλιού της σούπας λάδι καρύδας
1/2 κουταλάκι κακάο σε σκόνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα καθαρό μπολ ρίχνεις τη ζάχαρη,το λάδι καρύδας και το κακάο και ανακατεύεις πολύ καλά με το κουτάλι μέχρι να δημιουργηθεί μία ομοιογενής πάστα. Το scrub είναι έτοιμο!

Άπλωσέ το scrub στα χείλη σου ομοιόμορφα, κάνοντας απαλό μασάζ και άφησέ το για περίπου πέντε λεπτά. Στρη συνέχεια, αφαίρεσέ το με μία χαρτοπετσέτα ή με μπόλικο νερό. Αμέσως, θα αισθανθείς τα χείλη σου πιο απαλά, μαλακά και ενυδατωμένα, μιας και μ’ αυτόν τον τρόπο αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια των χειλιών σου.

 

Για το σπιτικό lip balm θα χρειαστείς

2 κ.γ. Αμυγδαλέλαιο

1 ½ κ.γ. Βούτυρο καριτέ

1 κ.γ. Κερί μέλισσας

½ κ.γ. Βούτυρο κακάο

5 σταγόνες βιταμίνη Ε

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (μέντα, τριαντάφυλλο, σανδαλόξυλο κ.α)

 Εκτέλεση: 

Λιώστε σε μπεν μαρί το κερί μέλισσας με το αμυγδαλέλαιο, το βούτυρο καριτέ και το βούτυρο κακάο και μόλις κρυώσει λίγο προσθέτετε το αιθέριο έλαιο. Οι ενυδατικοί παράγοντες του καριτέ και του βούτυρο κακάο αναδομούν γρήγορα τα σκασμένα και ξηρά χείλη. Αν θέλετε το Lip balm να προσδίδει στα χείλη σας χρώμα μπορείτε να προσθέσετε κατά το λιώσιμο και ένα μικρό κομμάτι από το αγαπημένο σας κραγιόν. Έτσι θα προστατέψετε τα χείλη από τις καιρικές συνθήκες ενώ παράλληλα θα είναι απαλά και λαμπερά .

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!