GOOD LIFE

Κι όμως τώρα τα κουκούτσια από το καρπούζι κάνουν καλό στην υγεία

Από μικροί μας φώναζαν, πρόσεχε τα κουκούτσια, δεν κάνει να τα καταπιείς. Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν.

Τώρα μπορείτε να τρώτε τα κουκούτσια από το καρπούζι, αρκεί να μην τα καταναλώνετε κατευθείαν μέσα από το φρούτο, αλλά αφού τα έχετε μουλιάσει πρώτα καλά, τα έχετε στραγγίξει και τα έχετε αφήσει να ξεραθούν ώστε να αφαιρέσετε το κέλυφος. Μόλις κάνετε αυτή τη διαδικασία, τα κουκούτσια από το καρπούζι είναι έτοιμα για κατανάλωση και γεμάτα πρωτεΐνη, αφού μόλις 1/8 της κούπας κουκούτσια από καρπούζι εφοδιάζουν τον οργανισμό με 10 γραμμάρια πρωτεΐνη, αντίστοιχη με αυτή που υπάρχει σε ένα γιαούρτι.

Τα κουκούτσια που έχουν πρώτα μουλιάσει και στραγγιστεί έχουν, συχνά, μεγαλύτερη διατροφική αξία από τους ίδιους σπόρους που δεν έχουν υποστεί αυτή τη διαδικασία.

Αυτή η διαδικασία βοηθά τις τροφές να αποβάλλουν τα συστατικά αυτά που δυσκολεύουν την πέψη και το φαγητό απορροφάται καλύτερα. Στην περίπτωση του καρπουζιού, το κέλυφος αφαιρείται και παραμένει μόνο το λευκό εσωτερικό μέρος των κουκουτσιών.

Τα κουκούτσια του καρπουζιού είναι γεμάτα πρωτεΐνη, βιταμίνη Β, μαγνήσιο, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, που μειώνουν τη χοληστερόλη, δρουν κατά των φλεγμονών και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!