GOOD LIFE

True Story: Κατοικεί εδώ και δυο μήνες σε αεροδρόμιο

Θυμάστε την ταινία με τον Tom Hanks “ The Terminal” όπου ο πρωταγωνιστής ζούσε σε ένα αεροδρόμιο; Αυτό συμβαίνει εδώ και δύο μήνες στη ζωή ενός 36χρονου από την Ιαπωνία.

Ο Teshuya Abo, είναι Ιάπωνας δημοσιογράφος και εδώ και δυο μήνες  ζει στο αεροδρόμιο της Μόσχας, από τα τέλη Μαΐου, και εκκρεμεί το αίτημά του στις αρχές για να του δοθεί η Ρωσική υπηκοότητα.
Ο δημοσιογράφος των αποκαλυπτικών ρεπορτάζ ζούσε σαν κυνηγημένος στην Ιαπωνία και βρήκε καταφύγιο (έστω προσωρινό) στη Ρωσία, όπως ακριβώς συνέβη πριν από χρόνια και με τον Edward Snowden. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως εργαζόταν για εταιρεία ιαπωνικών και αμερικανικών συμφερόντων και του ήταν αδύνατο να γράψει ως δημοσιογράφος τα κακώς κείμενα που εντόπιζε λόγω των πιέσεων που δέχονταν. Στις 30 Μαίου βρέθηκε στο αεροδρόμιο της Μόσχας αγόρασε εισιτήριο επιστροφής στην Ιαπωνία προμηθεύτηκε ακόμα και την κάρτα επιβίβασης, αλλά αρνήθηκε να επιστρέψει στη χώρα του και ζητά την ρωσική υπηκοότητα:

"Έχει καταστεί αδύνατο να πεις την αλήθεια στην Ιαπωνία. Φυσικά, στην Αμερική η κατάσταση είναι ίδια. Εκείνοι που λένε την αλήθεια χάνουν τη δουλειά τους ή αισθάνονται πίεση και αποκλεισμό. Η Ιαπωνία, ακολουθεί την πορεία των ΗΠΑ, οι άνθρωποι αρχίζουν να το αισθάνονται".

δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε.
"Ο Ιάπωνας δημοσιογράφος έχει ό, τι χρειάζεται ", ακολουθεί τους κανόνες και τους νόμους, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει νομική βάση για τον βγάλουν έξω, θα μείνει εδώ μέχρι νεωτέρας » είπε η διοίκηση του αεροδρομίου Sheremetyevo. "Αναμένουμε την απόφαση των υπεύθυνων φορέων" πρόσθεσε.
Πάντως ο Abo κυκλοφορεί πάντα με κουστούμι γιατί έχει αρκετά καθαρά ρούχα στη βαλίτσα του το μόνο που του λείπει είναι το φαγητό για αυτό και κρατά μια ταμπέλα γραμμένη στα ρώσικα που δηλώνει πως δεν έχει λεφτά και ζητά από τους ταξιδιώτες και τους περαστικούς να του αγοράσουν φαγητό.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!