WOMEN'S GUIDE

Τρως μπανάνα για πρωινό; Μάλλον πρέπει να το σταματήσεις

Πολλές γυναίκες, συνηθίζουν το πρωί να τρώνε μόνο μια μπανάνα, καθώς θεωρούν πως αυτό είναι ένα "υγιεινό" και "διαιτητικό" πρωινό, και σίγουρα αποτελεί μια εύκολη λύση, ειδικά όταν κάποια βιάζεται να φύγει για τις δουλειές της. Ωστόσο μήπως αυτή η επιλογή είναι λάθος.

Σε γενικές γραμμές η μπανάνα είναι ένα υγιεινό φρούτο, πλούσιο σε κάλιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες, βιταμίνη C και Β6 που πρέπει να υπάρχει στη διατροφή μας, αλλά λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε ζάχαρη καλό είναι να καταναλώνεται με μέτρο. 

Με αφορμή όμως ένα άρθρο του Byrdie, διαβάζουμε στο bovary.gr, πως η μπανάνα θεωρείται ό,τι χειρότερο μπορείς να φας για πρωινό. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα διατροφής η εξήγηση είναι απλή: «Οι μπανάνες είναι θερμιδικές βόμβες ζάχαρης και καταστρέφουν τη δίαιτά σας» σημειώνει ο διατροφολόγος Dr. Daryl Gioffre. 

H μπανάνα μπορεί να φαίνεται η πιο εύκολη λύση για πρωινό, αλλά περιέχει 25% ζάχαρη και κατατάσσεται στην κατηγορία των μέτρια όξινων τροφίμων.

Σε σύγκριση με άλλα φρούτα η μπανάνα έχει αρκετούς υδατάνθρακες. Μια μέτρια μπανάνα έχει 100 θερμίδες και παρέχει 27 γραμμάρια υδατανθράκων –περισσότερους απ’ όσους έχουν δύο φέτες λευκό ψωμί– εκ των οποίων τα 14 γραμμάρια είναι σάκχαρα (φρουκτόζη).

Μπορεί τα σάκχαρα των φρούτων να είναι φυσικά, επομένως είναι κάπως πιο ποιοτικά από την επεξεργασμένη λευκή ζάχαρη που βάζουμε στον καφέ μας, πρέπει και πάλι να είμαστε προσεκτικοί, καθώς η φρουκτόζη μεταβολίζεται γρήγορα προκαλώντας σκαμπανεβάσματα στο ζάχαρο του αίματος, άρα και στα επίπεδα της ενέργειάς μας και στο αίσθημα της πείνας.

Αν φας μια μπανάνα για πρωινό, μετά από λίγη ώρα θα πεινάς και θα νιώθεις κουρασμένη, σημειώνουν οι διατροφολόγοι. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!