MEN'S GUIDE

8 προτάσεις για (πιο) υγιεινά σνακ για να φάτε βλέποντας το Mundial

Για τις επόμενες εβδομάδες όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι καθηλώνονται μπροστά στις οθόνες και παρακολουθούν το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου της Ρωσίας. Αλλά δεν μπορείτε να τη βγάλετε μέχρι τις 15 Ιουλίου με πίτσες, πατατάκια και μπίρες κάθε μέρα, γιατί μετά δεν θα μπορείτε να βγείτε στις παραλίες.

Και επειδή σίγουρα αυτές τις μέρες μαζεύεστε με τους φίλους και βλέπετε μπάλα, φροντίστε τουλάχιστον τα σνακ που καταναλώνετε να είναι όσο γίνεται πιο υγιεινά και περιορίστε όσο γίνεται και την κατανάλωση αλκοόλ, αν δεν θέλετε να πάει στράφι όση προσπάθεια κάνατε στα γυμναστήρια τόσο καιρό.


Σε άρθρο του clickatlife.gr διαβάσαμε τις προτάσεις της διατροφολόγου Βαλασίας Τοκμακίδου, για το τι μπορείτε να... μασουλάτε ενώ βλέπετε τους αγώνες του Μουντιάλ.
 

Μίνι τοστάκια
Μία ωραία και υγιεινή επιλογή είναι τα μίνι τοστάκια με 2 φέτες ψωμί πολύσπορο, τόνο, φέτες  ντομάτας, φύλλα μαρουλιού, ροδέλες αγγούρι και 1-2  κ. γλ. μαγιονέζα light. Πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό σνακ, ικανό να ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και την παρέα σας.

Αραβική πίτα
Αραβική πίτα με γαλοπούλα με ελαιόλαδο, τυρί χαμηλών λιπαρών, φέτες ντομάτας, φύλλα μαρουλιού και 2-3 κουταλιές  σούπας καλαμπόκι. Extra Τip: Μπορείτε να κάνετε πολύ ωραίο σπιτικό και light dressing, ανακατεύοντας 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι 2% με 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα. Έτσι, θα έχετε μια λαχταριστή σωςπου μπορείτε να την απλώσετε στην πίτα σας.

Πίτσα
Εάν είστε λάτρεις της πίτσας, αλλά θέλετε να προσέξετε και την σιλουέτα σας, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε το εξής: πάρτε έτοιμες πίτες από το σούπερ μάρκετ και βάλτε δικά σας αγνά υλικά, όπως γαλοπούλα ή ζαμπόν χαμηλού λίπους, κασέρι χαμηλών λιπαρών, σάλτσα ντομάτας, μανιτάρια, ελιές, διάφορα λαχανικά (πιπεριά, κρεμμύδι) και ό,τι άλλο εσείς επιθυμείτε και ιδού: έχετε το ατομικό σας, light  πιτσάκι!

Ποπ κορν
Και επειδή αγώνας ποδοσφαίρου χωρίς ποπ κορν δεν γίνεται, προσπαθήστε να τα κάνετε οι ίδιοι στο σπίτι σας χρησιμοποιώντας λίγο ελαιόλαδο, αντί για βούτυρο. Έτσι και πιο νόστιμα θα γίνουν και θα γλιτώσετε αρκετές θερμίδες. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το αλάτι με διάφορα μπαχαρικά, όπως πάπρικα.

Σνακ με τυρί
Μία άλλη επιλογή που μπορείτε να έχετε είναι 3-4 cream crackers σικάλεως ή ρυζογκοφρέτες ή 1 κριθαρένιο  παξιμάδι με τυρί cottage ή κατίκι δομοκού και φέτες ντομάτας. Η πρωτεΐνη του τυριού σε συνδυασμό με τους σύνθετους υδατάνθρακες από το παξιμάδι θα σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι για αρκετή ώρα.

Ρολάκια αραβικής πίτας
Για τους λάτρεις του ψαριού, μία καλή εναλλακτική είναι τα ρολάκια αραβικής πίτας, γεμιστά με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών. Ας μην ξεχνάμε τη διατροφική αξία του σολομού, που είναι πλούσιος στα απαραίτητα  ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία ο οργανισμός μας δεν μπορεί να τα συνθέσει, γι’ αυτό και πρέπει να τα προσλαμβάνουμε από τις τροφές.

Ξηροί καρποί
Σνακ όπως γαριδάκια, τσιπς κ.λπ. μπορούν άνετα να αντικατασταθούν με μια χούφτα ανάλατους, ωμούς ξηρούς καρπούς όπως φουντούκια ή αμύγδαλα.Έτσι και  τις βιταμίνες σας θα πάρετε και θα παραμείνετε χορτάτοι. Προσέξτε όμως μην το παρακάνετε στην ποσότητα. Οι ξηροί καρποί όσο ευεργετικοί κι αν είναι για την υγεία μας, δεν παύουν να έχουν υψηλή θερμιδική αξία.

Στικ λαχανικών
Μπορεί το μυαλό σας να τριγυρνάει συνεχώς στο ντουλάπι με τα πατατάκια, αν όμως ξέρατε πόσες θερμίδες γλιτώνετε αν αντικαταστήσετε αυτούς τους θερμιδογόνους πειρασμούς με στικ λαχανικών (αγγούρι, καρότο) θα αναθεωρούσατε. Λάβετε υπ’ όψιν σας ότι 1 σακουλάκι πατατάκια αποδίδει περίπου 500  θερμίδες και απορρίψτε τα! Για extra γεύση στα στικ σας, μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ντιπ γιαουρτιού.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!