MEN'S GUIDE

Σου αρέσει να ξεφλουδίζεις το ηλιοκαμένο δέρμα σου; Υπάρχει αιτία για αυτό

Το καλοκαίρι (δυστυχώς πολύ συχνά) κάποιοι καίγονται από τον ήλιο με αποτέλεσμα το δέρμα τους να ξεφλουδίζει σε κάποια σημεία και πολλοί άντρες δεν μπορούν να αντισταθούν στο να τραβάνε και να ξεκολλάνε το δέρμα που έχει ξεφλουδίσει. Μάθε γιατί σου συμβαίνει αυτό και κυρίως γιατί δεν πρέπει να το κάνεις ποτέ.

Αρχικά θα πρέπει να θυμίσουμε πως είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακής προστασίας προκειμένου ακριβώς να αποφύγεις το ξεφλούδισμα, που δεν είναι κάτι άλλο από νεκρά κύτταρα δέρματος που έχει καταστραφεί από την ηλιακή ακτινοβολία και ο οργανισμός σου προσπαθεί να τα αποβάλλει και να τα αναπλάσει πριν γίνουν καρκινογόνα.


Όμως  γιατί πολλοί (κυρίως οι άντρες) έχουν την τάση να τραβούν το ξεφλουδισμένο δέρμα από το σώμα τους, και δεν σταματούν μέχρι να το εξαφανίσουν όλο;


Όπως αναφέρει στο αμερικανικό Men's Health, η γιατρός Sonia Batra (συμμετέχει και στο τηλεοπτικό σόου The Doctors) αυτό συμβαίνει γιατί η αφαίρεση του ξεφλουδισμένου δέρματος μπορεί να προσφέρει ψυχολογική ευχαρίστηση και έχει αποδειχτεί πως κάποιους τους χαλαρώνει και τους ηρεμεί και μάλιστα η γιατρός παρομοιάζει αυτή την παρόρμηση και την ικανοποίηση που κάποιοι εισπράττουν αφαιρώντας το ξεφλουδισμέμο δέρμα, με την αίσθηση που έχει κανείς όταν ξύσει ένα σημείο με φαγούρα.


Από την άλλη, η ειδικός, τονίζει πως πρέπει να αντισταθείς στον... πειρασμό και να μην πειράζεις ποτέ το ξεφλουδισμένο δέρμα, αφού εξηγεί πως αφαιρώντας το δέρμα που έχεις ξεφλουδίσει στην ουσία παρεμβαίνεις στη φυσική διαδικασία επούλωσης και ανάπλασης του δέρματός σου και κινδυνεύεις να πάθεις φλεγμονή.

 


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!