GOOD LIFE

Το μυστικό για υγιεινό αδυνάτισμα είναι να αλλάξετε σταδιακά συνήθειες

Οι δίαιτες express όχι μόνο δεν σας εγγυώνται αποτελέσματα με διάρκεια αλλά μπορεί να είναι και επικίνδυνες για την υγεία σας. Για αυτό ίσως πρέπει να αλλάξετε προσέγγιση στο θέμα "αδυνάτισμα".

Όπως διαβάζουμε στο omorfamystika.gr το μυστικό για να χάσετε 3 έως και 5 κιλά μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων (όχι ημερών), ήρεμα, απλά, χωρίς στερήσεις και χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας είναι να αλλάξετε την καθημερινότητά σας και να υιοθετήσετε τις ακόλουθες συνήθειες. Συγκεκριμένα θα πρέπει κάθε δύο μέρες να υιοθετείτε μια νέα συνήθεια από αυτές που αναφέρονται στη λίστα, να τη διατηρείτε και μετά από δύο μέρες να δοκιμάζετε να εντάξετε και την επόμενη συνήθεια στη ζωή σας. Στο τέλος θα έχετε υιοθετήσει συνολικά έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και θα δείτε αποτελέσματα και στη ζυγαριά.

• Ξεκινήστε την ημέρα σας με πρωινό. Αναμφίβολα αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, καθώς ενεργοποιεί το βασικό μεταβολικό ρυθμό και «τακτοποιεί» κατά ένα τρόπο τα γεύματα της υπόλοιπης ημέρας. Ένα μπωλ γάλα με δημητριακά είναι μια καλή επιλογή

• Καθιερώστε το πιάτο φρούτου για τα γεύματά σας. Η μικρότερη μερίδα είναι πολύ σημαντικό βήμα για τον αποτελεσματικό έλεγχο του βάρους.

• Πρέπει πάντα να καταναλώνετε σαλάτα μαζί με το κυρίως γεύμα. Με αυτόν τον τρόπο θα λάβετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά των λαχανικών και θα νιώσετε κορεσμό με μικρότερη ποσότητα τροφής από το κύριο πιάτο. Προσοχή, όμως, στην ποσότητα του ελαιόλαδου.

• Η καθημερινή σας διατροφή πρέπει απαραίτητα να περιέχει 2 μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων με μειωμένα λιπαρά, φρούτα και λαχανικά. Το κόκκινο κρέας πρέπει να καταναλώνεται 1-2 φορές την εβδομάδα και από 1 φορά το κοτόπουλο και το ψάρι.

• Μην αποκλείσετε την κατανάλωση αμυλούχων τροφών (ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες), τα οποία φυσικά και μπορούν να συνδυαστούν με κρέας, κοτόπουλο και ψάρι. Σημασία εδώ έχει η ποσότητα και όχι το είδος. Μπορείτε, για παράδειγμα, να μην τρώτε ψωμί, όταν το κυρίως πιάτο περιέχει πατάτες, ρύζι ή μακαρόνια.

• Τα όσπρια και τα λαδερά φαγητά πρέπει να περιλαμβάνονται στην διατροφή μας, και να είναι μαγειρεμένα με μέτρια ποσότητα ελαιόλαδου.

• Μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ. Οίνος ευφραίνει μεν καρδίαν, περιέχει δε μεγάλη ποσότητα θερμίδων, όταν καταναλώνεται χωρίς μέτρο. Ένα ποτό την εβδομάδα αρκεί!

• Οργανωθείτε – Οργανωθείτε – Οργανωθείτε! Φροντίστε για τις σωστές προμήθειες τροφίμων στο σπίτι και το γραφείο (φρούτα, σαλάτες, δημητριακά, κράκερς). Προγραμματίστε τι θα φάτε την επόμενη μέρα από την προηγούμενη. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε την εύκολη λύση του έτοιμου φαγητού και τις διατροφικές παρασπονδίες.

• Περιορίστε τα γλυκά. Επειδή οι περισσότεροι από εμάς είναι επιρρεπείς στο οπτικό ερέθισμα και τρώνε ακόμη και όταν δεν το επιθυμούν πραγματικά, διώξτε τα γλυκά από το περιβάλλον, στο οποίο κινείστε ή τοποθετείστε τα σε σημεία όπου δεν θα είναι ορατά.

• Μην ξεχνάτε την άσκηση, η οποία θα βοηθήσει σημαντικά στην απώλεια των κιλών. Συμβάλει στην αποτελεσματικότερη και ταχύτερη απώλεια βάρους, όταν συνδυαστεί σωστά με τη διατροφή. Κάντε, λοιπόν, την άσκηση σύμμαχο σας στο αδυνάτισμα.

• Απευθυνθείτε στους ειδικούς! Επειδή η απώλεια βάρους, είτε τριών, είτε εικοσιτριών κιλών, αποτελεί ιατρική πράξη, φροντίστε να έχετε τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας και τη σωστή καθοδήγηση από τον διαιτολόγο σας, στο δρόμο προς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!