GOOD LIFE

Μήπως βάζεις λίγο αντηλιακό; Μάθε πόση ποσότητα προτείνουν οι γιατροί

Έρευνες έχουν δείξει πως ενώ οι περισσότεροι έχουν ενημερωθεί για το πόσο αναγκαία είναι για την υγεία, η αντηλιακή προστασία, ελάχιστοι γνωρίζουν πόσο αντηλιακό χρειάζεται να χρησιμοποιούν.

Μάλιστα το δεύτερο πιο συνηθισμένο λάθος στη χρήση αντηλιακών (το πιο συνηθισμένο είναι η αμελής ανανέωση του αντηλιακού καθώς πολλοί ξεχνούν πως πρέπει να επαναλαμβάνουν τη χρήση αντηλιακού κάθε δύο το πολύ ώρες, μετά το κολύμπι ή το σκούπισμα) είναι η λάθος ποσότητα αντηλιακού, με τις έρευνες να δείχνουν πως πολλοί χρησιμοποιούν μόλις το 1/4 της ποσότητας αντηλιακού που κανονικά χρειάζονται.

Και ομως σύμφωνα με τους δερματολόγους ένας ενήλικας κανονικών διαστάσεων  θα πρέπει να εφαρμόζει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μία κουταλιά της σούπας αντηλιακό γαλάκτωμα σε κάθε μπράτσο, σε κάθε πόδι, στο θώρακα, στην πλάτη και στο πρόσωπο. Με άλλα λόγια συνολική ποσότητα ίση με 35ml για όλο το σώμα. Ο δρ Henry Lim, δερματολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Henry Ford, συνιστά τις ακόλουθες ποσότητες για κάθε μέρος του σώματος:
-1 κουταλάκι του γλυκού (κγ) για πρόσωπο, κεφάλι και λαιμό
-2 κγ για το στήθος και την πλάτη
-1 κγ για το κάθε χέρι (από τον ώμο μέχρι την παλάμη)
-2 κγ για το κάθε πόδι (από τον γοφό μέχρι τον αστράγαλο)

Τέλος ένα άλλο λάθος που κάνουν πολλοί στη χρήση αντηλιακών είναι να αγνοούν πως η χρήση αντηλιακής προστασίας είναι απαραίτητη ακόμα και τις μέρες που έχει συννεφιά.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!