GOOD LIFE

Οι 10 ατάκες που ένας έξυπνος άνθρωπος δεν λέει ποτέ στη δουλειά

Οι εργασιακές σχέσεις δεν είναι εύκολη υπόθεση ανεξάρτητα από το ποιο είναι το αντικείμενο της εργασίας σου.

Και σε οποιαδήποτε δουλειά η συναναστροφή με άλλους συναδέλφους, αλλά και με προϊστάμενους και υφιστάμενους συχνά δημιουργεί παρεξηγήσεις και δύσκολες καταστάσεις.Σύμφωνα με τον Dr. Travis Bradberry, τον βραβευμένο συγγραφέα του βιβλίου «Emotional Intelligence 2.0», οι εργασιακές σχέσεις μπορούν να βελτιωθούν αν κάποιος δείξει αυτό που ο συγγραφέας αποκαλεί "συναισθηματική ευφυΐα" και αποφύγει να χρησιμοποιεί κάποιες από τις ακόλουθες φράσεις:

«Έτσι γίνονταν πάντα»

Με αυτή τη φράση δείχνεις ότι δεν έχεις την πρόθεση να βελτιωθείς και να ακολουθήσεις τις εξελίξεις. Μην ξεχνάς ότι η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο που γίνονται οι διαδικασίες στον χώρο εργασίας…

«Δεν φταίω εγώ»

Πρέπει να μάθεις να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου, ακόμη και αν η συμμετοχή σου ήταν μικρή. Μην κατηγορήσεις κάποιον συνάδελφο και προσπάθησε να παρουσιάσεις τι συνέβη αντικειμενικά και ψύχραιμα.

«Δεν μπορώ»

Η παραπάνω φράση δείχνει ότι δεν έχεις την πρόθεση να προσπαθήσεις αρκετά για να πραγματοποιήσεις τη δουλειά που σου έχει ανατεθεί. Προσπάθησε λοιπόν να πεις όσα μπορείς να κάνεις για να λύσεις το πρόβλημα.

«Δεν είναι δίκαιο»

Λέγοντας κάτι τέτοιο δείχνεις ότι δεν έχεις αποδεχτεί ότι η ζωή είναι άδικη και ακούγεσαι ανώριμος.

«Δεν ήταν στα καθήκοντά μου»

Κάποιες φορές θα χρειαστεί να κάνεις παραπάνω πράγματα από αυτά που διάβασες στην περιγραφή της θέσης εργασίας σου. Αν σου ζητήθηκε κάτι από τους ανωτέρους σου, απλώς φρόντισε να το ολοκληρώσεις με επιτυχία.

«Ίσως είναι μια χαζή ιδέα... Θα κάνω μια χαζή ερώτηση».

Με αυτόν τον τρόπο προδιαθέτεις αρνητικά το κοινό σου, το οποίο γίνεται αυστηρός κριτής. Προσπάθησε να αισθανθείς άνετα και να παρουσιάσεις τις ιδέες σου γεμάτος αυτοπεποίθηση.  

«Θα προσπαθήσω»

Αυτή είναι ακόμα μία έκφραση, η οποία δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αν δεν μπορείς να κάνεις αυτό που σου ζητήθηκε, πρότεινε μία εναλλακτική λύση.

«Θα πάρει ένα λεπτό»

Με αυτόν τον τρόπο δείχνεις ότι θα «ξεπετάξεις» τη δουλειά που σου ανατέθηκε. Αν θέλεις να δείξεις ότι μπορείς να την ολοκληρώσεις γρήγορα, πες απλά ότι θα την κάνεις άμεσα.

«Μισώ αυτή τη δουλειά»

Είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να πεις στο γραφείο, καθώς δεν επηρεάζει μόνο εσένα αλλά και ολόκληρη την ομάδα σου.

«Είναι τεμπέλης/ανίκανος/τρελός»

Μην κάνεις αρνητικά σχόλια για τους συναδέλφους σου. Θα υπάρχουν πάντα αγενείς και ανίκανοι άνθρωποι. Επισημαίνοντας κάτι τέτοιο δεν θα φανείς καλύτερος, αλλά αντίθετα αρνητικός.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!