VIRAL

#tobleronetunnel: To νέο viral trend που προωθεί επικίνδυνα πρότυπα ομορφιάς

Ένα νέο hashtag έχει γίνει πολύ δημοφιλές στα social media αλλά οι ειδικοί εξηγούν πως προωθεί ένα πρότυπο ομορφιάς που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα νεαρά κορίτσια και να τα οδηγήσει ακόμα και σε διατροφικές διαταραχές.

To hashtag λέγεται #tobleronetunnel και καθώς μπήκε το καλοκαίρι τα social media και ειδικά το Instagram, έχει γεμίσει με πόζες με νεαρά κορίτσια με το μαγιό τους ή καυτά σορτσάκια, οι οποίες ανεβαίνουν με αυτό το hashtag.


To συγκεκριμένο hashtag (που ήρθε να αντικαταστήσει το #thighgap) δανείζεται το όνομά του από τις γνωστές σοκολάτες Toblerone που έχουν το χαρακτηριστικό τριγωνικό σχήμα, καθώς οι νεαρές γυναίκες θέλουν να δείξουν πως είναι τόσο αδύνατες και καλλίγραμμες που έχουν ένα τριγωνικό κενό ανάμεσα στους γοφούς τους!


Όπως αναφέρει το USA Today οι ειδικοί και οι υπέρμαχοι των body positive κινημάτων, ανησυχούν γιατί θεωρούν πως αυτό το νέο viral beauty trend μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε νεαρά κυρίως κορίτσια που θα έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση αν το κορμί τους δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτό το πρότυπο και αυτό μπορεί να τα οδηγήσει στην κατάθλιψη και σε διατροφικές διαταραχές.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!