GOOD LIFE

Τέλος οι τουρίστες στην "Παραλία" που είδαμε στην ταινία του DiCaprio

Το 2000 ο Leonardo DiCaprio πρωταγωνιστούσε στην ταινία The Beach και όλος ο πλανήτης εντυπωσιάστηκε με την απαράμιλλη ομορφιά του Maya Bay στη Ταϊλάνδη όπου έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας.

Έκτοτε εκατομμύρια τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη έσπευσαν να επισκεφτούν κάθε χρόνο την όμορφη παραλία που βρίσκεται μέσα σε Εθνικό Πάρκο της Ταϊλάνδης, καθώς ο συγκεκριμένος κολπίσκος με τα καταγάλανα νερά και την ολόλευκη άμμο είχε γίνει ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στη χώρα.


Τώρα όμως το υπουργείο τουρισμού της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε πως η παραλία "κλείνει" για τους τουρίστες.


Όπως αναφέρει το CNN, η εν λόγω παραλία από σήμερα και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα είναι κλειστή για τους τουρίστες και θα απαγορεύεται η είσοδος σκαφών στον κόλπο, αλλά και η πρόσβαση στην παραλία από τη στεριά ( η παραλία βρίσκεται στο νησάκι Ko Phi Phi Leh). Οι επισκέπτες θα μπορούν να βλέπουν την παραλία μόνο από τη θάλασσα και συγκεκριμένα μόνο από τη στενή είσοδο του κόλπου (ανάμεσα σε δύο βραχώδεις λόφους) αλλά θα απαγορεύεται στα σκάφη όχι μόνο να μπουν μέσα στον Maya Bay αλλά και να ρίξουν άγκυρα σε οποιοδήποτε σημείο του κολπίσκου και κοντά σε αυτόν.


Και φυσικά ο λόγος που επιβλήθηκε η απαγόρευση είναι πως οι ορδές των τουριστών όλα αυτά τα χρόνια προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο οικοσύστημα της περιοχής και οι ειδικοί εκτιμούν πως χρειάζεται ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να μπορέσει η φύση να επουλώσει τις πληγές της.


Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!