MEN'S GUIDE

Τα 5 πιο συνηθισμένα ερωτικά όνειρα των αντρών και τι σημαίνουν

Τα σεξουαλικά όνειρα, είναι ιδιαίτερα συνηθισμένα τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες και το περιεχόμενό τους συχνά δημιουργεί απορίες σε όσους τα βλέπουν.

Η βασική απορία που έχουν πολλοί άντρες όταν βλέπουν ένα σεξουαλικό όνειρο είναι γιατί ονειρεύονται πως κάνουν σεξ με μια γυναίκα η οποία δεν τους ελκύει απαραίτητα ερωτικά.


Οι ειδικοί εξηγούν πως τα ερωτικά όνειρα δεν εκφράζουν απαραίτητα τη σεξουαλική επιθυμία, ούτε το ερωτικό ενδιαφέρον για κάποιο πρόσωπο, αλλά μπορεί να εκφράζουν την βαθύτερη επιθυμία του ατόμου που βλέπει το όνειρο να αποκτήσει ή να κατακτήσει κάτι που διαθέτει το πρόσωπο το οποίο ονειρεύεται ως ερωτικό σύντροφο.

«Τα ερωτικά όνειρα, κοινώς οι ερωτικές φαντασιώσεις, είναι μια εκδήλωση των υποσυνείδητων ανησυχιών και επιθυμιών σου, που ίσως να μην είναι απαραιτήτως σεξουαλικά φορτισμένες» εξηγούν οι ειδικοί ψυχολόγοι και προσθέτουν «Ουσιαστικά πρόκειται για ένα καθρέφτη σχετικά με το πώς νιώθεις τη δεδομένη στιγμή. Είναι συνήθως μια αντανάκλαση του τι αισθάνεσαι ότι λείπει στη ζωή σου. Συνεπώς, το γεγονός ότι ονειρεύτηκες να κάνεις σεξ με ένα άτομο, που δεν είναι σύντροφός σου δεν σημαίνει τελικά ότι θέλεις πραγματικά να κάνεις σεξ μαζί του, αλλά ότι ίσως επιθυμείς κάτι από εκείνους, κάτι αναζητάς, όπως ας πούμε ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς τους που θαυμάζεις».

Με αυτό ως δεδομένο ας δούμε τι ερμηνείες δίνουν οι ειδικοί σε 5 από τα πιο συνηθισμένα ερωτικά όνειρα των αντρών, όπως τις διαβάσαμε στο askmen.gr

1. Σεξ με συνάδελφο

Η επιστημονική εξήγηση: «Στην περίπτωση που δεν σε ελκύει ερωτικά, αλλά απορείς γιατί ονειρεύτηκες να κάνεις σεξ μαζί της, η πιο πιθανή απάντηση είναι ότι πολύ απλά σου αρέσουν σε εκείνη κάποια πράγματα που θα ήθελες να έχεις εσύ ο ίδιος -υψηλότερο μισθό, ευρύτερες γνώσεις, εύνοια αφεντικού- ή η σύντροφός σου -ανεξαρτησία, δυναμισμό, αυτοπεποίθηση, αναλογίες μοντέλου»

2. Σεξ με προϊσταμένη

Η επιστημονική εξήγηση: «Εδώ, αυτό που αναζητάς είναι η κυριαρχία και η δύναμη. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι τα ερωτικά όνειρα δεν έχουν να κάνουν κατά ανάγκη με το άτομο αυτό καθ' αυτό, αλλά με αυτό που αντιπροσωπεύει, την εξουσία εν προκειμένω»

3.  Σεξ με διάσημη

Η επιστημονική εξήγηση: «Όταν ονειρεύεσαι ότι γεύεσαι το κορμί κάποια διάσημης γυναίκας δύο τινά συμβαίνουν: Πρώτον, την βρίσκεις πραγματικά σούπερ σέξι και θα ήθελες μια τέτοια γυναίκα στο πλευρό σου. Δεύτερον, υπάρχει κάτι με την οποία την έχεις συνδέσει -μπορεί να είναι πρόσωπο, αντικείμενο ή γεγονός- που σου προκαλεί ενδιαφέρον και εκτονώνεται με αυτό τον τρόπο».

4. Σεξ με άγνωστη

Η επιστημονική εξήγηση: «Πρόκειται για το πιο κοινό σεξουαλικό όνειρο, που πολλές φορές ερμηνεύεται -λανθασμένα- ως μια κλεφτή ματιά στο άλλο σου μισό που βρίσκεται κάπου εκεί έξω και περιμένει να το βρεις. Αναρωτιέσαι ποια είναι η γυναίκα χωρίς πρόσωπο, η μυστηριώδης παρτενέρ; Είναι η ενσάρκωση των ιδιοτήτων που συνηθίζεις να συσχετίζεις με το αντίθετο φύλο».

5.  Σεξ με πρώην

Η επιστημονική εξήγηση: «Τι σου συμβαίνει όταν ξαφνικά βλέπεις στον ύπνο σου ότι κάνεις σεξ με την κοπέλα που ήσουν μαζί πριν από οκτώ χρόνια και με την οποία δεν έχεις καμία επικοινωνία έκτοτε; Η πιο πιθανή απάντηση είναι ότι έχεις ανάγκη να ζήσεις μια περιπέτεια και να αναζωπυρώσεις το πάθος στη ζωή σου. Από την άλλη, αν ονειρεύεσαι μια πρώην που σου έχει ραγίσει την καρδιά, μάλλον πρόκειται για σημάδι ότι είσαι ακόμα συναισθηματικά εγκλωβισμένος στο παρελθόν».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!