MEN'S GUIDE

Υποφέρετε από πονοκεφάλους την ώρα του σεξ; Υπάρχει λύση

Η εμφάνιση πονοκεφάλων κατά τη διάρκεια ή λίγο μετά την ολοκλήρωση μιας σεξουαλικής επαφής είναι ένα ενοχλητικό σύμπτωμα που εμφανίζεται σε πολλούς ανθρώπους και μάλιστα η επιστήμη έχει εντοπίσει πως εκδηλώνεται συχνότερα στους άντρες. 

Συγκεκριμένα οι λεγόμενοι σεξουαλικοί πονοκέφαλοι εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα στους άντρες και σε όσους έχουν ιστορικό εμφάνισης ημικρανιών.


Οι σεξουαλικοί πονοκέφαλοι ποικίλουν: άλλοι εμφανίζουν μια αίσθηση θολούρας την ώρα του σεξ ή έναν ελαφρύ πόνο στο κεφάλι ή το λαιμό, ο οποίος σταδιακά (καθώς πλησιάζει κανείς στον οργασμό) εντείνεται, άλλοι πάλι βιώνουν οξείς πόνους στο κεφάλι λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά τον οργασμό.

Όπως διαβάζουμε στο iatropedia.gr ο πονοκέφαλος από το σεξ δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι ένα σημάδι για κάτι σοβαρό, όπως προβλήματα με τα αιμοφόρα αγγεία, που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο.

Υπάρχουν δύο τύποι σεξουαλικών πονοκεφάλων:

Ένας θαμπός πόνος στο κεφάλι και τον λαιμό, που εντείνεται καθώς ο σεξουαλικός σας… ενθουσιασμός αυξάνεται
Ένας ξαφνικός, σοβαρός, παλλόμενος πονοκέφαλος, που εμφανίζεται λίγο πριν, ή κατά τη στιγμή του οργασμού

Σε μερικούς ανθρώπους, παρατηρείται και συνδυασμός των δύο αυτών τύπων. Οι περισσότεροι πονοκέφαλοι από το σεξ διαρκούν τουλάχιστον μερικά λεπτά. Άλλοι μπορεί να παραμείνουν για ώρες, ή ακόμα και δύο έως τρεις ημέρες!

Πολλοί άνθρωποι που έχουν σεξουαλικούς πονοκεφάλους θα τους βιώσουν ανά ομάδες ημερών μέσα σε λίγους μήνες, και στη συνέχεια μπορεί να διανύσουν ένα ή περισσότερα χρόνια χωρίς να έχουν πονοκεφάλους. Μέχρι και το 50% των ατόμων που πάσχουν από κεφαλαλγίες βιώνουν πονοκέφαλοι από το σεξ μέσα σε μια περίοδο περίπου έξι μηνών. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μόνο ένα τέτοιο συμβάν κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Αιτίες

Οποιοσδήποτε τύπος σεξουαλικής δραστηριότητας, που οδηγεί σε οργασμό, (δηλαδή και ο αυνανισμός) μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα. Ο απότομος πονοκέφαλος από το σεξ αλλά και εκείνος που αναπτύσσεται πιο αργά μπορεί να είναι πρωτογενείς διαταραχές κεφαλαλγίας, που δεν συνδέονται με καμία υποκείμενη πάθηση.

Οι πονοκέφαλοι που εμφανίζονται ξαφνικά είναι πιο πιθανό να σχετίζονται με:

Ένα ανεύρυσμα στο εσωτερικό μιας αρτηρίας μέσα στο κεφάλι σας (ενδοκράνιο ανεύρυσμα)
Μία ανώμαλη σύνδεση μεταξύ των αρτηριών και των φλεβών στον εγκέφαλο (αρτηριοφλεβικές δυσπλασίες) που αιμορραγούν στον χώρο του νωτιαίου υγρού εντός και γύρω από τον εγκέφαλο
Αιμορραγία σε μία αρτηρία που οδηγεί στον εγκέφαλο
Εγκεφαλικό επεισόδιο
Στεφανιαία νόσο
Χρήση ορισμένων φαρμάκων, όπως αντισυλληπτικά χάπια
Φλεγμονή από ορισμένες λοιμώξεις

Ο πονοκέφαλος από το σεξ που σχετίζεται και με απώλεια συνείδησης, εμετό, άκαμπτο λαιμό, άλλα νευρολογικά συμπτώματα και σοβαρό πόνο που διαρκεί περισσότερο από 24 ώρες είναι πιθανότερο να οφείλονται σε μια υποκείμενη αιτία.

Πρόληψη

Μερικές φορές ο πονοκέφαλος από το σεξ μπορούν να αποφευχθούν με την διακοπή της σεξουαλικής δραστηριότητας πριν από τον οργασμό. Εν ολίγοις, μην φτάνετε σε οργασμό… για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!