GOOD LIFE

Ολεοθεραπεία: Αρχαιοελληνικές θεραπείες αναβιώνουν σε ένα σύγχρονο spa

Ένα υπερσύγχρονο spa, που λειτουργεί μέσα σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο της Ελλάδας, έχει καταφέρει να αποσπάσει δεκάδες διεθνή βραβεία καθώς προσφέρει μία μοναδική συλλογή θεραπειών που βασίζονται στον  αρμονικό συνδυασμό της αρχαίας θεραπευτικής εμπειρίας με τη σύγχρονη κοσμετολογία

Ο λόγος για το πολυβραβευμένο  Anazoe Spa στην Costa Navarino, το οποίο κατάφερε να δημιουργήσει μια σειρά από signature θεραπείες spa που βασίζονται σε αρχαιοελληνικές θεραπευτικές πρακτικές και παράλληλα αξιοποίησε την απίστευτη βιοποικιλότητα της ελληνικής γης δίνοντας έμφαση στη χρήση ενδημικών βοτάνων και ελαιόλαδου.

Άλλωστε το ελαιόδεντρο αποτελεί και το έμβλημα του Anazoe spa και συμβολίζει τις signature ελαιοθεραπείες (oleotherapy®) που έχουν τις ρίζες τους σε επιγραφές που βρέθηκαν σε ανασκαφές στο παρακείμενο παλάτι του Νέστορος.  Επίσης, πολλές από τις θεραπείες που προσφέρονται στο spa αποτελούν μετεξέλιξη  θεραπευτικών πρακτικών του Ιπποκράτη (460-377π.Χ), πατέρα της σύγχρονης Δυτικής Ιατρικής, που περιέγραφε το ελαιόλαδο ως το καλύτερο θεραπευτικό υλικό.

Στα Ομηρικά Έπη, η υδροθεραπεία αποτελούσε την ιδεώδη μέθοδο για τον καθαρισμό και την αναζωογόνηση σώματος και πνεύματος ενώ στην εποχή του Ιπποκράτη εμπλουτίστηκε ώστε να έχει και ευεργετικά θεραπευτικές ιδιότητες. Σήμερα, η ίδια μέθοδος που συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ιατρικής, εφαρμόζεται πιστά στο Anazoe Spa.

Η  Costa Navarino βρίσκεται σε μια από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στην Ευρώπη, γεμάτη βότανα και ιαματικά φυτά που συλλέγονται προσεκτικά για τις ανάγκες του Spa. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο Anazoe Spa έχουν ως βάση τους αυτήν την πλούσια ποικιλία, γεμάτη θεραπευτικές ιδιότητες. Το εκχύλισμα αυτών των φυσικών και δραστικών συστατικών, εξάγεται μέσω διαδικασίας αργού βρασμού, όπως ακριβώς περιγράφεται στις επιγραφές στο Παλάτι του Νέστορα ότι γινόταν εκείνη την εποχή,  επιτρέποντας σε κάθε φυτό να διατηρεί όλες τις βιταμίνες του, την αντι-οξειδωτική δράση και ζωτική του σημασία. Κάθε θεραπεία ανάγεται σε μία καταλυτική ιαματική εμπειρία  όπου τα πάντα λειτουργούν αρμονικά για την πλήρη αναζωογόνηση σώματος και πνεύματος. Στον κήπο του Anazoe Spa με βότανα της περιοχής, οι επισκέπτες μπορούν να δουν, να μυρίσουν και να επιλέξουν το βότανο που θα προτιμούσαν για τη θεραπεία τους.

Kαι μπορεί το Anazoe Spa να αντλεί έμπνευση για τις θεραπείες που προσφέρει στο παρελθόν, πατάει όμως γερά στο παρόν αξιοποιώντας στο έπακρο τις γνώσεις και τις πρακτικές της σύγχρονης κοσμετολογίας. Υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις κινησιοθεραπείας, θαλασσοθεραπείας, θεραπείες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αλλά και μία εκτενής συλλογή από ελαφρές θεραπείες και θερμοαγωγές, που περιλαμβάνουν ice grotto rooms, showers ατμού και σάουνες με βότανα, αποτελούν  δείγμα αυτής της προσέγγισης.

Συνολικά, στο Anazoe Spa υπάρχουν 21 δωμάτια θεραπείας, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων διπλών, για όσους θέλουν να μοιραστούν την εμπειρία της περιποίησης. Προσφέρονται επίσης θεραπείες σχεδιασμένες για μωρά και παιδιά, που περιλαμβάνουν ειδικά μασάζ και περιποίηση προσώπου για τους εφήβους. 

Σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια των περιποιήσεων έχει η μουσική. Τις αγωγές  στο Anazoe Spa προσφέρουν ειδικά εκπαιδευμένοι θεραπευτές με τη συνοδεία μουσικής εμπνευσμένης από αρχαία ελληνικά μέτρα και σκάλες. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως η μουσική έχει θεϊκές ιδιότητες, ικανές να θεραπεύσουν το σώμα και το πνεύμα. Ο Πέτρος Ταμπούρης συνθέτης των Ύμνων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ελλάδα, έχει συνθέσει τις μελωδίες που συνοδεύουν τις θεραπείες. Ήχοι αρχαίας λύρας, κιθάρας και φόρμιγγα, ταξιδεύουν τους καλεσμένους στον μυθικό κόσμο της γαλήνης και της ηρεμίας, χαλαρώνοντας το πνεύμα και ανατροφοδοτώντας την ψυχή.

Τα βραβεία του Anazoe
Το  Anazoe Spa αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και πολυβραβευμένα Spa στον κόσμο. Δείτε ποια διεθνή βραβεία έχει καταφέρει να αποσπάσει και θα καταλάβετε γιατί το συγκεκριμένο Spa θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.

  • World Luxury Spa Awards 2017:
  • Global Winner - Best Luxury Eco Spa
  • Regional Winner - Best Luxury Destination Spa
  • Regional Winner - Best Luxury Golf Resort Spa
  • Health & Spa Award 2016 – Winner: Best Hotel Resort Spa
  • World Luxury Spa Awards 2016 – Winner
  • The Spa Travelers Awards 2015:
  • Best European Spa to recharge
  • Best wellness Spa Europe
  • Best for Golf and Spa Europe
  • World Luxury Spa Awards 2015:
  • "Best Luxury Resort Spa" in Europe/Continent – Winner
  • World Luxury Spa Awards 2014 “Best Luxury Resort Spa”
  • Gala Spa Awards 2014 “Innovative Spa Concepts”
  • The Spa Traveller Awards 2013, Κατηγορίες “Best Spa Hotel / Resort in Greece” και “Best European Spa for Incentive Breaks”- Πρώτη Θέση
  • World Luxury Spa Awards 2014- Φιναλίστ
  • European Health & Spa Awards 2013- Κατηγορία “Best Signature Treatement” Award – 1η θέση
  • European Health & Spa Awards 2013- Κατηγορία “Best Destination Spa” Award – 3η θέση
  • World Spa & Wellness Awards 2014- Κατηγορία “Hotel Spa of the Year: Western Europe & Scandinavia” - Φιναλίστ
  • European Hospitality Awards 2013- Κατηγορία “Hotel Spa of the Year” Φιναλίστ
  • Hot List 2011 – Condé Nast Traveler (USA)

 

www.costanavarino.com

 

 


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!