GOOD LIFE

7 σημάδια που προδίδουν πως τελικά είναι ερωτευμένος/η μαζί σου

Λένε πως ο έρωτας (και ο βήχας) δεν κρύβονται, αλλά συχνά συμβαίνει να αποκαλύπτεται πως κάποιος είναι ερωτευμένος/η με κάποιον ή κάποια και αυτός/ή δεν το έχει καν πάρει χαμπάρι.

Το Business Insider πρόσφατα δημοσίευσε μια λίστα με τα σημάδια που προδίδουν πως κάποιος/α είναι ερωτευμένος/η μαζί σου ακόμα και αν αυτό νομίζεις πως δεν φαίνεται, όπως τα περιγράφει η ειδική σε θέματα σχέσεων, κλινική ψυχολόγος και συγγραφέας Dr. Suzana E. Flores.

Η ειδική εξηγεί πως πολύ συχνά συβαίνει ο έρωτας να μας έχει χτυπήσει την πόρτα και εμείς δεν το καταλαβαίνουμε γιατί δεν προσέχουμε τα σωστά σημάδια.


1. Διασκεδάζει μαζί σου ακόμα και όταν μια κατάσταση δεν είναι και τόσο διασκεδαστική.
Λένε πως δεν έχει σημασία τί κάνεις αλλά με ποιον το κάνεις και η Dr Flores λέει πως αυτό ισχύει. Η ειδικός εξηγεί πως όταν κάποιος είναι ερωτευμένος απολαμβάνει όλες τις στιγμές και τις δραστηριότητες που κάνει με τον άλλο ακόμα και αν αυτές δεν είναι και τόσο διασκεδαστικές.


2. Σε κοιτάζει συνέχεια
Όταν κάποιος είναι ερωτευμένος με ένα πρόσωπο έχει την τάση να τον κοιτάζει συνεχώς. Αυτό μάλιστα επιβεβαιώνεται και από έρευνα που έκανε επιστημονική ομάδα στο Χάρβαρντ, η οποία διαπίστωσε πως τα ερωτευμένα ζευγάρια κοιτάζονται το 75% του χρόνου που συνομιλούν, ενώ δύο απλοί άνθρωποι κοιτάζονται μόνο 30 - 60% του χρόνου διάρκειας μια συνομιλίας.


3. Σου δίνει σημασία και αποζητά την προσοχή σου
"Είναι σαν εκείνα τα παιδάκια στο πάρκο που σου τράβαγαν τα μαλλιά για να τους δώσεις σημασία" λέει η Flores και εξηγεί πως το άτομο που είναι ερωτευμένο δείχνει αμέριστη προσοχή στο  πρόσωπο που το ενδιαφέρει και ειδικά όταν τύχει να είναι μόνοι οι δυο τους.


4. Σου συμπαραστέκεται και στα καλά και στα δύσκολα.
"Κοινώς οι ερωτευμένοι χαίρονται με τη χαρά σου και λυπούνται με την λύπη του άλλου" εξηγεί η ειδικός, "Ο ερωτευμένος άνθρωπος πονάει όταν βιώνει πόνο αυτός που αγαπά" προσθέτει.


5. Θυμούνται και το παραμικρό που σε αφορά
Όταν κάποιος είναι ερωτευμένος θυμάται και την παραμικρή λεπτομέρεια που αφορά το άτομο που έχει ερωτευτεί, ακόμα και αν αυτή έχει αναφερθεί μόνο μια φορά τυχαία. "Θα θυμάται τα γενέθλιά σας, το πως πίνετε το καφέ σας, ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό" λέει η Dr Flores.


6. Θα σας συστήσει αμέσως σε σημαντικά πρόσωπα στη ζωή του
Είτε είναι συγγενικά πρόσωπα είτε φίλοι, όταν κάποιος είναι ερωτευμένος θα επιδιώξει να συστήσει στο πρόσωπο που τον ενδιαφέρει τα αγαπημένα του πρόσωπα. Επίσης θα επιδιώξει να γνωρίσει και τους φίλους και την οικογένεια του προσώπου που έχει ερωτευτεί.


7. Μιλά συχνά για το μέλλον και χρησιμοποιεί τη λέξη "εμείς"
"Το να κάνεις πλάνα μαζί με κάποιον σημαίνει πως τον θέλεις στη ζωή σου" εξηγεί η Dr Flores και προσθέτει πως αν κάποιος συνεχως αναφέρεται σε πράγματα που σχεδιάζει να κάνει στο άμεσο ή το πιο μακρινό μέλλον και χρησιμοποιεί διαρκώς τη λέξη εμείς τότε σίγουρα είναι ερωτευμένος.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!