GOOD LIFE

4 πράγματα που θα βρεις στο πασχαλινό τραπέζι και είναι υγιεινά

Συνήθως οι περισσότεροι σχολιάζουν πως τo πασχαλινό τραπέζι (όπου φυσικά πρωταγωνιστεί το κρέας) θέλει προσοχή γιατί τα φαγητά που περιλαμβάνει σε φορτώνουν με θερμίδες και γενικότερα δεν ωφελούν και πολύ τον ανθρώπινο οργανισμό.

Όμως σύμφωνα με το shape.gr, υπάρχουν 4 πασχαλινά φαγητά που δε θα περίμενες ότι μπορεί να είναι υγιεινά.

1) Αυγά

Τα αυγά έχουν κακή φήμη χωρίς λόγο. Ναι μεν ο κρόκος τους περιέχει χοληστερίνη, αλλά υπάρχουν δεκάδες έρευνες που επιβεβαιώνουν ότι τα κορεσμένα λιπαρά είναι αυτά που κάνουν πραγματικό κακό στην καρδιά και όχι η χοληστερίνη- τα αυγά περιέχουν χαμηλές ποσότητες κορεσμένων λιπαρών.

Εκτός από την υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, στον κρόκο υπάρχει και η βιταμίνη D και η χολίνη. Η επαρκής ποσότητα χολίνης είναι συνδεδεμένη με την υγεία του εγκεφάλου, τον έλεγχο των μυών, τη μνήμη, τη μείωση της φλεγμονής – που οδηγεί σε γήρανση- και την υγεία της καρδιάς.

2) Πατάτες

Αν και θεωρείται πως το μόνο που κάνουν είναι να σε παχαίνουν προσθέτοντας πολλές θερμίδες, οι πατάτες είναι μία από τις πιο υγιεινές τροφές που υπάρχουν στον κόσμο.

Εκτός από το γεγονός ότι σου προσφέρουν φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες C και B, όταν μαγειρευτούν και παγώσουν, είναι γεμάτες με το ανθεκτικό άμυλο, ένα μοναδικό είδος υδατανθράκων που είναι ήδη αποδειχθεί ότι αυξάνει φυσικά τον τρόπο καύσης λίπους του σώματός σου.

Όπως συμβαίνει και με τις φυτικές ίνες, δεν μπορείς να χωνέψεις ή να απορροφήσεις το άμυλο και έτσι, όταν φτάνει στο παχύ έντερο, ζυμώνεται και πυροδοτεί την καύση λίπους αντί υδατανθράκων.

 

3) Μαϊντανός

Πολλοί υποτιμούν τον μαϊντανό και τον θεωρούν μόνο σαν διακοσμητικό των πιάτων, αλλά πρόκειται για ένα ολόκληρο «θρεπτικό εργοστάσιο». Είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α και C που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και γεμάτος με ουσίες που απομακρύνουν τη γήρανση και καταπολεμούν τον καρκίνο.

Σε έρευνες που έγιναν σε ζώα, ένα από τα πτητικά έλαια του μαϊντανού σταμάτησε την ανάπτυξη των όγκων του πνεύμονα και έχει αποδειχθεί ότι εξουδετερώνει καρκινογόνες ουσίες, όπως εκείνες που βρίσκονται στον καπνό των τσιγάρων.

4) Κρασί

Το κόκκινο κρασί αποτελεί αναμφίβολα μία υγιεινή επιλογή αυτές τις ημέρες. Αλλά, μην υποτιμάς και το λευκό κρασί. Μία πρόσφατη ισπανική έρευνα μελέτησε τις επιπτώσεις του κάθε τύπου κρασιού(190gr περίπου την ημέρα) σε ένα μικρό γκρουπ γυναικών-που δεν κάπνιζαν- σε μία περίοδο 4 εβδομάδων. Και οι δύο τύποι έδειξαν «καλά» επίπεδα χοληστερίνης HDL και μειωμένη φλεγμονή, δύο παράγοντες σημαντικούς για μία υγιή και δυνατή καρδιά.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!