GOOD LIFE

7 χρήσιμες συμβουλές αν ο σκύλος σας φοβάται τις κροτίδες και τα βεγγαλικά

Πολλά σκυλάκια τρομοκρατούνται με το δυνατό θόρυβο από τις κροτίδες, τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα το βράδυ της Ανάστασης. Μάλιστα το Μεγάλο Σάββατο, εξαιτίας των βεγγαλικών, είναι μια από τις μέρες που κάθε χρόνο σημειώνονται οι περισσότερες εξαφανίσεις σκύλων καθώς πολλά σκυλάκια τρομοκρατημένα και σε κατάσταση πανικού φεύγουν από το σπίτι τους.

Τι θα πρέπει λοιπόν να κάνουμε για να βεβαιωθούμε πως το σκυλάκι μας δεν θα πανικοβληθεί με τα βεγγαλικά της Ανάστασης; Μια σειρά από χρήσιμες συμβουλές για το πως να φερθούμε σήμερα στον σκύλο μας είδαμε στο trihes.gr

  • Να τον εξαντλήσουμε. Με άλλα λόγια, το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου να τον βγάλουμε βόλτα και να τον αφήσουμε να τρέχει και να παίζει μέχρι να κουραστεί πολύ. 

 

  • Να βάλουμε τον τετράποδο φίλο μας μέσα στο σπίτι και να βεβαιωθούμε πως δεν μπορεί να βγει έξω από κάπου.

 

  • Να βάλουμε στο σημείο που του αρέσει να κρύβεται, κάτω από το τραπέζι, στο μπάνιο, κάτω από το κρεβάτι μας, το δικό του κρεβάτι μαζί με μια κουβερτούλα. Με άλλα λόγια να του φτιάξουμε μια φωλιά σε ένα σημείο του σπιτιού που ο ίδιος νιώθει ασφάλεια. 

 

  • Να του δώσουμε το αγαπημένο του παιχνίδι για να παίζει, μια λιχουδιά, ένα τεράστιο κόκαλο. 

 

  • Να αφήσουμε από νωρίς να παίζει μουσική που τον ηρεμεί, τουλάχιστον τρεις ώρες πριν φύγουμε από το σπίτι.

 

  • Να κλείσουμε τα πατζούρια και τις μπαλκονόπορτες αλλά και να κλείσουμε την τηλεόραση και να περιορίσουμε όσο γίνεται το θόρυβο. Σε κάθε περίπτωση στην tv δεν θα πρέπει να παίζει πρόγραμμα το οποίο θα μπορούσε να αναστατώσει τον σκύλο μας.

 

  • Αν μείνουμε μαζί του στο σπίτι δεν πρέπει να δείξουμε τον ενθουσιασμό μας για τα πυροτεχνήματα, αντίθετα θα πρέπει να κάνουμε σαν να μην συνέβη το παραμικρό. Επίσης, σε περίπτωση που αρχίσει να τρέμει δεν πρέπει να τον αρχίσουμε στα χάδια τις αγκαλιές και τα γλυκόλογα καθώς θα του στείλουμε το αντίθετο μήνυμα από αυτό που πρέπει. Η καλύτερη τακτική από μέρους μας είναι η ουδέτερη συμπεριφορά, που προβάλει σιγουριά και αυτοπεποίθηση. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!