GOOD LIFE

6 συμβουλές για να μην χάσετε την πτήση σας για ανόητους λόγους

Καθώς το Πάσχα πλησιάζει πολλοί σχεδιάζουν να κάνουν μίνι διακοπές και στα αεροδρόμια η κίνηση διαρκώς αυξάνεται.

​Και ακριβώς επειδή αυτές τις μέρες η κίνηση στα αεροδρόμια είναι αυξημένη καλό είναι να φροντίσετε να μειώσετε τις πιθανότητες να χάσετε πολύτιμο χρόνο στο αεροδρόμιο και τελικά να χάσετε την πτήση σας. 'Έτσι αφού φυσικά έχετε φροντίσει να είστε τουλάχιστον μίαμιση ώρα πριν την ώρα αναχώρησης της πτήσης σας στο αεροδρόμιο, καλό είναι να ακολουθήσετε και αυτές τις συμβουλές που θα μειώσουν τις πιθανότητες καθυστερήσεων στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε μέχρι να επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο.

  • Μην διαλέγετε λάθος βαλίτσες και χειραποσκευές. Οποιαδήποτε βαλίτσα που ζυγίζει πάνω από 2 κιλά όταν είναι άδεια είναι απίστευτα δύσχρηστη. Επίσης διαλέξτε σωστές (και πάντα όσο το δυνατό πιο ελαφριές) βαλίτσες - χειραποσκευής με ροδάκια που ρολάρουν εύκολα και δεν σκαλώνουν για να μην καθυστερήσετε καθόλου όσο μετακινήστε μέσα στο αεροδρόμιο για να βρείτε την πύλη. Και φυσικά πρέπει να έχετε φροντίσει εκ των προτέρων να είστε σίγουροι πως η χειραποσκευή σας έχει μέγεθος που χωράει στην καμπίνα χειραποσκευών. Κάποιες αεροπορικές εταιρείες είναι ιδιαίτερα αυστηρές με όσους επιβάτες προσπαθούν να βάλουν στο αεροσκάφος ογκώδεις χειραποσκευές που ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια.

 

  • Αποφύγετε να φορέσετε στο ταξίδι σας παπούτσια με μεταλλικές λεπτομέρειες, και πολλά κορδόνια, Το να δέσει και να λύσει κανείς τα κορδόνια είναι μία διαδικασία αρκετά χρονοβόρα και δεν είναι διόλου απίθανο να σας καθυστερήσει στον έλεγχο στο αεροδρόμιο.

 

  • Μη φοράτε ζώνη.  Ισχύει τόσο για τους άντρες όσο και για γυναίκες που θα γλιτώσουν πολύ χρόνο στο βγάλε-βάλε κάθε φορά που θα περνούν από τον ανιχνευτή μετάλλων.

 

  • Μη φοράτε κοσμήματα και ρολόγια. Επίσης θα σας πάρει αρκετή ώρα να βγάλετε το ρολόι, τα δαχτυλίδια, τα βραχιόλια, τα σκουλαρίκια και τις αλυσίδες από το λαιμό. Τα κοσμήματα, αλλά κι οτιδήποτε αξίας, είναι καλό να τα κουβαλάμε στην χειραποσκευή που έχουμε μαζί μας στο αεροπλάνο.

 

  • Οι γυναίκες να αποφεύγουν τα σουτιέν με μπανέλα γιατί είναι πολύ πιθανό να έχουν πρόβλημα περνώντας από τον ανιχνευτή μετάλων.

 

  • Αν δεν χρειάζεστε άμεσα το τάμπλετ σας ή το laptop σας μην το πάρετε μέσα στο αεροπλάνο, αλλά βάλτε το στην αποσκευή σας μέσα σε μια ειδική θήκη για να μην χτυπηθεί. Αν πάλι θέλετε οπωσδήποτε να έχετε μαζί σας μέσα στο αεροπλάνο και στο αεροδρόμιο το laptop σας φροντίστε να το μεταφέρετε σε μια τσάντα που να ανοίγει εύκολα για να μπορείτε να το παρουσιάζετε όταν σας ζητηθεί από τον έλεγχο χωρίς να χάνετε χρόνο.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!