GOOD LIFE

Μήπως τώρα την άνοιξη νιώθεις τα μάτια σου στεγνά; Μάθε τι συμβαίνει

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει πως την άνοιξη η ξηροφθαλμία εντείνεται.

Συγκεκριμένα ερευνητές σε πανεπιστήμιο του Μεξικό μετά από ανάλυση 3.4 εκατομμυρίων επισκέψεων στον οφθαλμίατρο μέσα σε ένα διάστημα 5 χρόνων, ανακάλυψαν ότι ο αριθμός των διαγνώσεων της ξηροφθαλμίας αυξανόταν την περίοδο του χειμώνα και της άνοιξης.

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες εξέτασαν τα δεδομένα από αλλεργίες σε πολλές πόλεις της Αμερικής και ανακάλυψαν ότι, όταν αυξήθηκαν τα επίπεδα της γύρης στην ατμόσφαιρα την άνοιξη, τότε αυξήθηκαν και οι περιπτώσεις ξηροφθαλμίας.

Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού προηγουμένως οι ειδικοί πίστευαν ότι οι αλλεργίες και η ξηροφθαλμία- που προκαλεί κάψιμο, ενόχληση, κνησμό, και θολή όραση- ήταν δύο εντελώς διαφορετικά προβλήματα.

Τώρα πιστεύουν ότι αυτά τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι η ξηροφθαμία μπορεί να αποτελεί αποτέλεσμα κάποιας αλλεργίας, ακόμα αν και οι άνθρωποι δεν υποφέρουν από άλλα συμπτώματα, όπως το φτέρνισμα.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πώς τα αλλεργιογόνα μπορεί να οδηγούν στην εμφάνιση ξηρότητας των ματιών. Μία θεωρία είναι ότι η γύρη μπορεί να προκαλέσει φλόγωση στην επιφάνεια του ματιού σου, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τα νεύρα που σχετίζονται με την παραγωγή δακρύων, όπως αναφέρει η συντάκτρια της έρευνας Anat Galor, M.D., M.P.H.

Όταν η παραγωγή δακρύων μειωθεί, τότε είναι πιο δύσκολο να μείνουν τα μάτια σου ενυδατωμένα, γεγονός που οδηγεί σε αίσθημα ξηρότητας στην επιφάνειά τους.

Τα ευρήματα της έρευνας αυτής αναφέρουν ότι οι άνθρωποι που υποφέρουν από την ξηρότητα στα μάτια τους, μπορεί να βοηθηθούν με τη λήψη απλών αντιισταμινικών, τα οποία χρησιμοποιούνται και για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων της αλλεργίας.

Αν λοιπόν δεν ..βλέπεις φως με τις σταγόνες που χρησιμοποιείς στα μάτια σου, ίσως καλό θα ήταν να συμβουλευτείς το γιατρό σου για τις επόμενες επιλογές που έχεις.

Μην ξεχάσεις, όμως, να του αναφέρεις αν νιώθεις περισσότερο να σε φαγουρίζουν τα μάτια σου παρά να σε καίνε και αν τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται κυρίως την άνοιξη, καθώς και τα δύο αυτά είναι στοιχεία που οδηγούν σε κάποια αλλεργία.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!