WOMEN'S GUIDE

7 λάθη που κάνουν πολλές γυναίκες όταν ζυγίζονται

Το να ανέβεις πάνω σε μια ζυγαριά και να τσεκάρεις το βάρος σου ακούγεται απλό. Και όμως πολλές το κάνουν με λάθος τρόπο.

1.Ζυγίζεσαι αργά το βράδυ

Στο τέλος της ημέρας ο κάθε άνθωρπος ζυγίζει πάντα περισσότερο, αφού όχι μόνο το στομάχι του μπορεί να είναι ακόμα γεμάτο (π.χ. από ένα δείπνο) αλλά ο οργανισμός συχνά έχει κάνει και κατακράτηση υγρών. Μάλιστα οι διατροφολόγοι λένε πως το βράδυ μπορεί να δεις τη ζυγαριά να δείχνει από ένα μέχρι και δύο κιλά περισσότερα. Η ιδανική ώρα για ζύγισμα είναι το πρωί μόλις έχεις ξυπνήσει πριν φας πρωινό και αφού έχεις επισκεφτεί την τουαλέτα.

2. Ζυγίζεσαι κάθε μέρα.

Ένα ακόμη λάθος που κάνουν πολλοί ειδικά όταν είναι σε δίαιτα. Αυτή η εμμονή με τη ζυγαριά δεν προσφέρει τίποτε άλλο πέρα από άγχος που δεν βοηθά στη διατήρηση μιας δίαιτας και συχνά οδηγεί σε απογοήτευση και παραίτηση. Οι διατροφολόγοι προτείνουν να ζυγίζεσαι το πολύ δύο φορές την εβδομάδα.

3.Ζυγίζεσαι σε διαφορετικές ζυγαριές.

Αν ζυγίζεσαι παντού: κάθε φορά που μπαίνεις σε φαρμακείο, στη ζυγαριά στο μπάνιο σου, στη ζυγαριά της κολλητής σου κ.ο.κ. τότε σίγουρα θα δεις διαφορετικές τιμές και δεν θα μπορείς να παρακολουθείς σωστά το βάρος σου. Πρέπει να έχεις μίνα και μόνο ζυγαριά.

4. Ζυγίζεσαι μετά το γυμναστήριο ή μετά από σκληρή εργασία

Μετά από μια ώρα εντατικής γυμναστικής ή έντονης κίνησης (π.χ. μετά από τις δουλειές του σπιτιού) ο οργανισμός μπορεί να χάσει μέχρι και ένα λίτρο σε ιδρώτα (δηλαδή νερό), κάτι που μεταφράζεται ως ένα κιλό λιγότερο στη ζυγαριά. Ωστόσο αυτή η απώλεια βάρους είναι πλασματική και δεν αφορά το λίπος στο σώμα σου.

5. Η ζυγαριά δεν είναι τοποθετημένη σωστά.

Η ζυγαριά κανονικά πρέπει να βρίσκεται πάντα πάνω σε μια λεία, ξύλινη ή μαρμάρινη επιφάνεια και όχι πάνω σε χαλιά ή άλλες επιφάνειες που αλλάζουν τις ενδείξεις της.

6. Δεν στέκεσαι σωστά πάνω στη ζυγαριά.

Τα πέλματά σου πρέπει να ακουμπούν όλόκληρα την επιφάνεια της ζυγαριάς και να μην στέκεσαι στις μύτες ούτε να ρίχνεις το βάρος σου στις φτέρνες και φυσικά να μην εξέχει καθόλου η πατούσα σου από την επιφάνεια της ζυγαριάς.

7. Ζυγίζεσαι ενώ έχεις περίοδο

Τις... δύσκολες μέρες του μήνα, το βάρος των γυναικών όπως και οι ορμόνες τους και η... όρεξή τους για φαγητό αλλάζουν ραγδαία. Καλό είναι να μην ζυγίζεστε αυτές τις μέρες, ωστόσο να θυμάστε πως η εβδομάδα πριν από την έμμηνο ρύση είναι η πιο κατάλληλη για γρήγορο χάσιμο βάρους, γιατί ο οργανισμός αυξάνει ους ρυθμούς του μεταβολισμού και λειτουργεί με σχεδόν διπλή ταχύτητα!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!