GOOD LIFE

5 σημάδια πως η επιδερμίδα σου έχει στρες

Η επιστήμη έχει καταγράψει λεπτομερώς όλους τους τρόπους που η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες, κυριολεκτικά ρέει κάτω από το δέρμα σου.

Όπως διαβάζουμε στο wefit.gr όταν αντιμετωπίζεις έντονο στρες, ο οργανισμός σου αφυδατώνει το δέρμα σε μια προσπάθεια να δώσει περισσότερη ενέργεια στους μύες. Αποτέλεσμα είναι να εμφανίζονται περισσότερες ρυτίδες και κηλίδες και παράλληλα το δέμα να χαλαρώνει. Οι σακούλες κάνουν την εμφάνισή τους κάτω από τα μάτια και το δέρμα χάνει τη λάμψη του.Η επιδερμίδα σου έχει στρες όταν: 

1  Είναι ξηρή

Το χρόνιο στρες αυξάνει την ορμόνη κορτιζόλη, η οποία καταστρέφει την ικανότητα της επιδερμίδας να διατηρήσει την υγρασία του. Η προκύπτουσα απώλεια υγρασίας μειώνει επίσης τη λάμψη στο δέρμα σου.

Για να το διορθώσεις: Αναζήτησε υποαλλεργικά, χωρίς άρωμα, προϊόντα. Το χαμηλότερο pH τους αποτρέπει την περαιτέρω ξηρότητα και φλεγμονή. Πλένε το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό. Οι υψηλές θερμοκρασίες στο νερό μειώνουν τα λιπίδια της επιδερμίδας. Άπλωνε την ενυδατική κρέμα προσώπου σου σε νωπή επιδερμίδα. 

2 Έχει χάσει τη σφιγηλότητά της

Η κορτιζόλη αυξάνει το σάκχαρο του αίματος, το οποίο - μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται γλυκοζυλίωση - καταστρέφει το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τις πρωτεϊνικές ίνες που διατηρούν το δέρμα σφριγηλό και απαλό.

Για να το διορθώσεις: Οι κρέμες που περιέχουν ρετινόλη και αντιοξειδωτικά ενθαρρύνουν την παραγωγή κολλαγόνου. Ενίσχυσε τη φυσική αντιοξειδωτική άμυνα των κυττάρων για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τις ελεύθερες ρίζες και τη φθορά που προκαλεί το περιβάλλον 

3 Εμφανίζει κοκκινίλες

Τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται και η επιδερμίδα εμφανίζει κοκκινίλες. Το άγχος δημιουργεί έξαρση και σε δερματικά προβλήματα. Και επειδή το άγχος αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σου σύστημα, οι φλεγμονές διαρκούν περισσότερο και η διαδικασία γήρανσης επιταχύνεται.

Για να το διορθώσεις: Απέφευγε τα υπερενισχυμένα ενυδατικά serums γιατί πιθανότατα περιέχουν ενεργά συστατικά που θα ενοχλήσουν την στρεσαρισμένη επιδερμίδα. Αναζήτησε ένα serum ή μια κρέμα  με αντιφλεγμονώδη συστατικά που θα την καταπραΰνει και θα επιταχύνει τη φυσική διαδικασία επούλωσης. 

4 Φουντώνει από την ακμή!

Έχεις συνέντευξη για δουλειά και να, το σπιράκι πετιέται! Η επιδερμίδα γίνεται πιο λιπαρή εξαιτίας της αυξημένης παραγωγής σμήγματος ενώ το άγχος αυξάνει τη φλεγμονή.

Για να το διορθώσεις: Η απολέπιση είναι το πρώτο βήμα φροντίδας για να τη φέρεις και πάλι σε ισορροπία και να απαλλαγείς από την ακμή. Επίλεξε ένα ήπιο προϊόν με γαλακτικό οξύ, που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, θα απελευθερώσει τους φραγμένους πόρους –εστία βακτηριδίων- και θα ενυδατώσει την επιδερμίδα.

5 Παρουσιάζει υπερευαισθησία

Η επιδερμίδα αποκτά υπερευαισθησία σε καλλυντικά προϊόντα που ενδεχομένως τα χρησιμοποιούσες μέχρι τώρα χωρίς πρόβλημα.

Για να το διορθώσεις: Αναζητήστε προϊόντα πλούσια σε ceramides, υαλουρονικό οξύ και αντιφλεγμονώδη συστατικά που θα ενυδατώσουν την επιδερμίδα, θα την τροφοδοτήσουν με τα απαραίτητα λιπίδια και θα καταπραΰνουν την ερυθρότητα και τη φλεγμονή. Όσο εντονότερη δυσφορία νιώθεις όπως τσιμπήματα, τσούξιμο ή και πόνο, τόσο λιγότερα προϊόντα θα πρέπει να χρησιμοποιείς.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!