GOOD LIFE

5 οφέλη της βότκας που ίσως δεν θα τα φανταζόσουν ποτέ

Όταν μιλάμε για αλκοόλ η υπερβολική κατανάλωση δεν προσφέρει ποτέ κανένα όφελος και μόνο προβλήματα δημιουργεί στον ανθρώπινο οργανισμό. Όμως η επιστήμη επιβεβαιώνει πως μικρές δόσεις βότκας μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση κάποιων συμπτωμάτων και έχουν και κάποια διόλου ασήμαντα οφέλη για την υγεία.

To askmen.gr δημοσιεύει μια λίστα με αυτά τα, άγνωστα σε πολλούς, οφέλη της βότκας, τα οποία κατά καιρούς έχουν επιβεβαιωθεί και από επιστημονικές μελέτες.

Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες

Η βότκα μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να λειτουργήσει σαν ένα φυσικό απολυμαντικό και αντισηπτικό. Παλιότερη έρευνα του πανεπιστημίου του Connecticut αναφέρει πως είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά «φάρμακα» για τον πονόδοντο αλλά και για τον καθαρισμό τραυμάτων. Η ίδια ερευνα μάλιστα αναφέρει πως είναι ιδανική ακόμη και για τον καθαρισμό του σπιτιού.

Ανακουφίζει από το άγχος

Έχεις σίγουρα ακούσει πως το κόκκινο κρασί λειτουργεί σαν φυσικό χαλαρωτικό. Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με την βότκα, η οποία -επιστημονικά αποδεδειγμένα- λειτουργεί ακόμη αποτελεσματικότερα εναντίον του στρες.

Βοηθά την καρδιά

Η βότκα μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος και την κυκλοφορία στο σώμα, σε σημείο που μπορεί ακόμη και να αποτρέψει θρόμβους, εγκεφαλικά επεισόδια και αρκετές καρδιακές παθήσεις. Επίσης, χαμηλώνει τα επίπεδα χοληστερόλης ενώ γενικότερα θεωρείται ένα ποτό με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Συμβάλλει στην στοματική υγιεινή

Ενώ ήδη έχει αναφερθεί πως βοηθά στον πονόδοντο, η βότκα μπορεί να καταπολεμήσει και την κακή αναπνοή.

Ανακουφίζει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας

Παλαιότερη έρευνα του καθηγητή James Maxwell από το πανεπιστήμιο του Sheffield είχε καταλήξει στο συμπέρασμα, πως ασθενείς ρευματοειδούς αρθρίτιδας -στους οποίους χορηγήθηκαν ποτά με βότκα- ένιωθαν λιγότερο πόνο και φλεγμονές που σχετίζονταν με τη νόσο τους.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!