WOMEN'S GUIDE

Οι 4 φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις την κυτταρίτιδα

Έχουμε ήδη μπει στην Άνοιξη και αρκετές γυναίκες προβληματίζονται από τώρα για το πως θα έχουν ένα άψογο σώμα όταν θα κάνουν τις πρώτες εξορμήσεις στις παραλίες.

Και φυσικά πολλές έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της κυτταρίτιδας, ή αλλιώς του δέρματος που εμφανίζει όψη σαν φλούδα πορτοκαλιού. Καλό είναι να γνωρίζετε πως η η κυτταρίτιδα εμφανίζεται σε όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από την ηλικία τους ενώ συνιστά ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο και για την αντιμετώπισή της δεν είναι απαραίτητες μόνο οι κρέμες που κυκλοφορούν στην αγορά (αν και βοηθούν σε πολλέ περιπτώσεις) αλλά θα πρέπει πρώτα από όλα να δώσετε βάση στα ακόλουθα.


1. Σωστή διατροφή
Μια ισορροπημένη διατροφή που δεν θα περιλαμβάνει τροφές που εντείνουν την εμφάνιση κυτταρίτιδας, όπως οι τροφές με πολλά λίπη και αλάτι, είμαι ο μεγαλύτερος σύμμαχός σας. Προτιμήστε τροφές με γνωστή αντιοξειδωτική δράση (όπως τα μούρα) ή διουρητική δράση (όπως το αγγούρι, πολλά πράσινα λαχανικά κ.ά.) αλλά και τροφές που έχει αποδειχτεί πως τονώνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας όπως είναι το μουρουνέλαιο, το κοτόπουλο, το γκρέιπφρουτ, οι ντομάτες, τα μήλα, το σπανάκι, τα καρότα και το αβοκάντο.


2. Γυμναστική
Η βελτίωση της αιμάτωσης όλου του σώματος μέσω της άσκησης είναι ο πιο ιδανικός τρόπος να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα.
 

3. Νερό
Ηενυδάτωση του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο στην λεία όψη της επιδερμίδας. Η ποσότητα νερού που χάνεται μέσω βασικών λειτουργιών του, όπως η εφίδρωση και η ούρηση, πρέπει να αντικαθίσταται ώστε να λειτουργούν ομαλά το κυκλοφορικό και το λεμφικό σύστημα και να αποβάλλονται οι τοξίνες που παίζουν ρόλο στον σχηματισμό της κυτταρίτιδας.

4. Σωστό μασάζ σώματος

Μεγάλη σημασία έχει να κάνεις σταθερά μασάζ με ειδικές κρέμες στα σημεία που έχεις κυτταρίτιδα. Ωστόσο, πρέπει να το κάνεις σωστά ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλό και να μην επιδεινώσεις την κατάσταση. Αρχικά, μη κάνεις πολύ δυνατό μασάζ διότι σπάει τα αγγεία του σώματος. Ο πιο σωστός τρόπος είναι με σκληρό σφουγγάρι ή βούρτσα από φυσική τρίχα. Τρίβεις με δύναμη τα σημεία που έχεις κυτταρίτιδα. Το ζήτημα δεν είναι να υποφέρεις αλλά το δέρμα σου να κοκκινίσει και από την υπεραιμία που προκαλείς βοηθάς στη βελτίωση της κατάστασης. Δε κάνεις ποτέ μασάζ στην κοιλιά και στο εσωτερικό των μηρών. Οι κινήσεις πρέπει να είναι κυκλικές προς τα πάνω, τόσο όταν βάζεις το σαπούνι όσο και όταν βάζεις την κρέμα.  Υπάρχουν ειδικά ρόλερ που μπορείς να πάρεις για το σπίτι από το φαρμακείο και αυξάνουν την απορρόφηση της κρέμας κατά 100%. Βάζεις την κρέμα σε αυτά και με κινήσεις μασάζ το βάζεις σε όσα σημεία έχεις κυτταρίτιδα!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!