ΖΩΔΙΑ

Τι ακριβώς είναι οι τριπλότητες και τι αποκαλύπτουν για τα ζώδια;

Έχεις ακούσει τον όρο ζωδιακή τριπλότητα; Μάθε τι είναι η τριπλότητα στην αστρολογία;

Οι αρχαίοι φιλόσοφοι πίστευαν ότι η ύλη αποτελείται από τέσσερα στοιχεία: τη Γη, τον Αέρα, τη Φωτιά και το Νερό. Τα τέσσερα αυτά στοιχεία περιγράφουν στην Αστρολογία, τα τέσσερα μοναδικά είδη προσωπικότητας που σχετίζονται με τα ζώδια. Τα στοιχεία παρουσιάζουν κάποια βασικά γνωρίσματα σε σχέση με το χαρακτήρα, τη συμπεριφορά, τα συναισθήματα και τις σκέψεις. Κάθε ομάδα τριών ζωδίων του ίδιου στοιχείου ονομάζεται τριπλότητα. Τα στοιχεία είναι τέσσερα (Φωτιά, Γη, Αέρας και Νερό) και συμπεριλαμβάνουν τρία ζώδια, τα οποία σχηματίζουν μαζί μία τριπλότητα.

 

ΖΩΔΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

(ΚΡΙΟΣ-ΛΕΩΝ-ΤΟΞΟΤΗΣ)

Τα ζώδια αυτά είναι ζωντανά, δυναμικά και θέλουν να έχουν τον έλεγχο. Όταν θέλουν κάτι, θα το πάρουν και δεν σταματούν μέχρι να το πάρουν. Είναι ηγέτες, έχουν μεγάλη ενεργητικότητα και όταν ξεκινούν κάτι, το κάνουν με ενθουσιασμό. Έχουν κίνητρα, είναι πολύ υπερήφανα και με αυτοπεποίθηση. Επίσης, είναι πολύ αλαζονικά και εγωκεντρικά. Δεν δίνουν και εύκολα παρηγοριά στα προβλήματα των άλλων, γιατί απλά δεν έχουν το χρόνο. Είναι πολύ απασχολημένα για να πάρουν και απαιτούν αναγνώριση. Δεν έχουν καθόλου υπομονή, ούτε και έντονο συναισθηματισμό. Επίσης, κουράζονται και βαριούνται εύκολα, ενώ δεν δέχονται παρατηρήσεις. Χωρίς ενθάρρυνση και ιδέες, νιώθουν χαμένα και μονότονα.

Ένα ζώδιο της Φωτιάς είναι το αφεντικό που δίνει ιδέες και παρακινεί και οδηγεί τους άλλους, λαμβάνοντας όλα τα εύσημα. Αισθάνονται πιο άνετα έχοντας τον έλεγχο του περιβάλλοντος τους. Ωστόσο, μπορεί να δείξουν την άσχημη πλευρά του χαρακτήρα τους, όταν δεν γίνονται σεβαστά. Έχουν παραφουσκωμένο εγώ και υπερηφάνεια, θέλουν να τα αγαπούν και να τα θαυμάζουν και ποτέ να μην τα υποτιμούν ή να τα κοροϊδεύουν. Ζητούν πολλές φιλοφρονήσεις και κάποιον να ενθαρρύνει τις ελπίδες και τα όνειρά τους και σε αντάλλαγμα είναι εξαιρετικά γενναιόδωρα από την πλευρά τους. Το μειονέκτημα είναι η ανάγκη τους για συνεχή διέγερση. Η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε ανησυχία και μπλοκάρισμα των στόχων.

 

ΖΩΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

(ΤΑΥΡΟΣ-ΠΑΡΘΕΝΟΣ-ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ)

Τα ζώδια της Γης είναι τα πιο σταθερά, και ενίοτε άκαμπτα, όλων των ζωδίων. Από τη στιγμή που βάλουν κάτι στο μυαλό τους, δεν μετακινούνται εύκολα. Είναι πρακτικά, λογικά και επίμονα. Αν έχουν βάλει στόχο ένα έργο, θα γίνει οπωσδήποτε μέχρι το  τέλος. Δεν έχουν πολύ αυθορμητισμό αλλά ούτε και ευελιξία. Δεν είναι τόσο ευαίσθητα όπως τα ζώδια του Νερού αλλά έχουν επίγνωση των αναγκών τους και συχνά θέλουν να υπηρετήσουν τους άλλους. Αναζητούν τα φώτα της δημοσιότητας και κάνουν οτιδήποτε για να την πάρουν καθώς έχουν ανάγκη την αναγνώριση και τις επευφημίες. Συχνά, είναι τόσο άκαμπτα που κολλάνε με τη ρουτίνα. Έχουν φόβο για να ξεκινήσουν κάτι νέο και είναι πολύ προσεκτικά, σε σημείο να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες.

Επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια καλύτερη ζωή για τον εαυτό τους, είτε δουλεύοντας σκληρά, είτε μαζί με ένα σύντροφο ο οποίος διαθέτει εξαιρετικές διασυνδέσεις. Στον έρωτα, αναζητούν την ασφάλεια και μπορούν να είναι εξαιρετικά ανεκτικά και δυναμικά στο όνομα της αγάπης. Αλλά είναι υπομονετικά και ανεκτικά με όσους αγαπούν και φροντίζουν, μόνο αν έχουν κάτι να κερδίσουν από αυτούς. Είναι εξαιρετικά γοητευτικά αλλά το μειονέκτημά τους είναι ότι κάποιες φορές παραμελούν τη διασκέδαση για την εργασία. Μπορεί να είναι γοητευτικά και αξιαγάπητα αλλά είναι επίσης ψυχρά και υπολογιστικά. Είναι στα καλύτερά τους, όταν εργάζονται για μια νέα ιδέα ή σκοπό.

 

ΖΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ

(ΔΙΔΥΜΟΙ-ΖΥΓΟΣ-ΥΔΡΟΧΟΟΣ)

Τα ζώδια του Αέρα αναζητούν την επικοινωνία και μπορούν να υλοποιήσουν τις ιδέες τους από το πουθενά. Αυτά τα ζώδια είναι σαν τον αέρα που αναπνέουμε. Πάντα κινούνται και αλλάζουν. Ακριβώς όταν νομίζει κανείς ότι είναι στάσιμα, αλλάζουν και πάλι. Είναι πολύ κοινωνικά και πάντα βρίσκουν κάτι για να μιλήσουν και να προβάλλουν τις ιδέες τους. Είναι ορθολογιστικά και δεν έχουν πολύ συναισθηματισμό. Τα ζώδια του Αέρα είναι τόσο αντικειμενικά, που οι ενέργειες και οι πεποιθήσεις τους είναι πρακτικές. Επιφανειακά, αυτά τα ζώδια δεν θέλουν συζητήσεις με βαρύ συναισθηματισμό, διότι φοβούνται τα συναισθήματα.

Μισούν να περιορίζονται και η ελευθερία της σκέψης και της κίνησης, είναι οι πιο αγαπημένες επιθυμίες τους. Έχουν νέες ιδέες και σχεδόν πάντα σκέφτονται μεγάλα σχέδια. Μπορούν να είναι λίγο εξωπραγματικά, αλλά αυτό είναι μέρος της γοητείας τους. Έχουν την τάση να κάνουν τα συνηθισμένα πράγματα να φαίνονται φανταστικά. Μπορεί να κατηγορηθούν ότι δεν είναι ζεστά, λόγω της αναλυτικής τους διανοητικής ικανότητας, αλλά γίνονται πολύ έντονα συναισθηματικά, μόνο όταν πιστεύουν σε κάτι ή ερωτευτούν. Έχουν μεγάλες ικανότητες επικοινωνίας και είναι εξαιρετικά κοινωνικά. Πρέπει να εφαρμόζουν τις εν λόγω ιδέες τους για κάτι παραγωγικό, διαφορετικά, μπορεί να γίνουν νευρικά, κυκλοθυμικά και υπερβολικά ευαίσθητα. 

 

ΖΩΔΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

(ΚΑΡΚΙΝΟΣ-ΣΚΟΡΠΙΟΣ-ΙΧΘΥΣ)

Συναισθήματα, συγκινήσεις και βαθιές προσωπικές συζητήσεις είναι αυτό που παρακινεί και διεγείρει τα ζώδια του Νερού. Ευαίσθητα πολύ, τα ζώδια του Νερού είναι δεμένα περισσότερο με τα συναισθήματα και τις ανάγκες τους. Κλαίνε πιο συχνά και τα πάντα γύρω τους φαίνεται να τα αγγίζουν βαθιά. Όταν δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τα συναισθήματα, συχνά υποχωρούν και κλείνονται στον εαυτό τους. Μερικές φορές, αυτό οδηγεί σε καταναγκαστικές συμπεριφορές και ένα φοβισμένο τρόπο ζωής. Αν τα συναισθήματα είναι πάρα πολύ ισχυρά, μπορεί να εθιστούν στα ναρκωτικά, το αλκοόλ ή οτιδήποτε τους κρατά μακριά από αυτό που νιώθουν.

Η ισχυρή διαίσθηση, οι ψυχικές ικανότητες και να κρατάνε μυστικά, είναι από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά τους. Η εμπιστοσύνη είναι μια μεγάλη ανάγκη τους και, επίσης, η σταθερότητα και η ανταλλαγή συναισθημάτων, προκειμένου να αισθάνονται πιο ήρεμα. Στην πραγματικότητα, τα ζώδια του Νερού μπορεί να είναι τόσο συναισθηματικά που τα απλούστερα πράγματα της ζωής μπορούν να διογκωθούν σε μεγάλο βαθμό και να γίνουν δραματικά. Αντιπαθούν τις ισχυρές, επιβλητικές και θορυβώδεις προσωπικότητες. Είναι ονειροπόλα, καλοί ακροατές, πολύ διαισθητικά καθώς και ευαίσθητα.

 

Πηγή: Οι τριπλότητες των ζωδίων. Μάθε ακριβώς τι σημαίνει.  από e-zwdia.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!