MEN'S GUIDE

Κάνετε βάρη στο γυμναστήριο; Τότε μην ξεχνάτε ποτέ αυτή την άσκηση [βίντεο]

Είναι γνωστό το πόσο απαραίτητο είναι το σωστό ζέσταμα και η κατάλληλη προθέρμανση πριν από οποιαδήποτε προπόνηση. Αλλά μια άσκηση θεωρείται από τους ειδικούς ως η πιο απαραίτητη και τονίζουν πως δεν πρέπει ποτέ να αμελείτε να την κάνετε.

Ειδικά πριν την προπόνηση με βάρη θα πρέπει να εντάξετε στο ζέσταμά σας τη θωρακική γέφυρα. Αυτή η άσκηση ανοίγει τα ισχία σας, επεκτείνει τη σπονδυλική σας στήλη, τεντώνει και περιστρέφει τους ώμους σας, αναπτύσσει το στήθος σας και ενεργοποιεί τους γλουτούς και τον πυρήνα σας.

Τι σας προσφέρει αυτή η άσκηση

Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προετοιμάσετε το σώμα σας για οποιεσδήποτε άλλες ασκήσεις έχετε προγραμματίσει. Χαλαρώνει τις αρθρώσεις και σας βοηθά να διατηρείτε την καλύτερη στάση του σώματός σας, αποτρέποντας τους τραυματισμούς από τους ώμους κατά τη διάρκεια ασκήσεων εναέριου χώρου, όπως οι πιέσεις ώμων.

«Είναι πραγματικά το αντίθετο από το να κάθεστε σε ένα γραφείο. Βάζει σε λειτουργία τους βασικούς μύες που χρησιμοποιούνται στα μεγάλα βάρη όπως τα squats και τα deadlifts, τα οποία, όταν συνδυαστούν με την καλή τεχνική, βοηθούν τις έλξεις να γίνουν ασφαλέστερα και πιο αποτελεσματικά», λέει η Jennifer Blake, προπονήτρια δύναμης στο Minneapolis Movement

Πως να κάνετε τη θωρακική γέφυρα

Καθίστε στο πάτωμα με τα γόνατα λυγισμένα, τις φτέρνες κοντά στο σώμα και τις γάμπες να αγγίζουν σχεδόν τα hamstrings σας. Τοποθετήστε μια παλάμη στο πάτωμα ακριβώς πιο πίσω από το σώμα σας, με τα δάχτυλα να βλέπουν μακριά από σας. Ανυψώστε το άλλο σας χέρι μπροστά σας.

Διατηρώντας το βάρος σας ομοιόμορφα κατανεμημένο μεταξύ των δύο ποδιών και του χεριού που ακουμπάτε στο πάτωμα, πιέστε μακριά από το πάτωμα έως ότου οι γοφοί σας επεκταθούν όσο το δυνατόν περισσότερο χωρίς να καμπυλώνετε το κάτω μέρος της πλάτη σας. Στην κορυφή της θέσης, πιέστε τους γλουτούς σας και φτάστε κατά πλάτος το σώμα σας με το ελεύθερο χέρι.

Μετακινηθείτε από το στήθος σας για να στρίψετε το πάνω μέρος του σώματος προς την ίδια κατεύθυνση. Κρατήστε τα ισχία σας πλατιά και τα δύο πόδια στο πάτωμα καθ ‘όλη τη διάρκεια της κίνησης. Επιστρέψτε στην αρχική στάση και επαναλάβατε από 3 έως 5 φορές στην κάθε πλευρά.

Δείτε και ένα σχετικό βίντεο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!