WOMEN'S GUIDE

Μήπως οι άντρες προτιμούν τις "σκληρές γυναίκες"; 5 απαντήσεις από μια ειδικό

Η συγγραφέας ενός βιβλίου που εστιάζει στη γοητεία που ασκούν οι δυναμικές γυναίκες στους άντρες, έχει 5 χρήσιμες συμβουλές για κάθε γυναίκα.

Ο λόγος για την Sherry Argov, τη συγγραφέα του best seller βιβλίου "Γιατί οι άνδρες αγαπούν τις σκύλες;"(Why men love bitches) στο οποίο εξηγεί πως το ανδρικό φύλο συχνά έλκεται από εκπροσώπους του επικαλούμενου "ασθενούς φύλου" που είναι σκληρές και απίστευτα δυναμικές. Να σημειωθεί πως η ίδια συγγραφέας έγραψε και το (επίσης) best seller βίβλιο "Γιατί οι άνδρες παντρεύονται τις σκύλες", το οποίο περιέχει αντίστοιχες συμβουλές και επιχειρηματολογία. 

 Δείτε τα 5 σημεία και τις συμβουλές που εξηγούν γιατί οι άντρες βρίσκουν γοητευτικές τις "σκληρές" γυναίκες.

1. Οι άντρες αγαπούν τις γυναίκες που πιστεύουν στον εαυτό τους και πρέπει να είσαι ο εαυτός σου.

Είναι καλύτερο να αποφύγεις οποιαδήποτε μεθοδολογία. Μία είναι η λύση. Να είσαι ο εαυτός σου! Αν υποκριθείς πως είσαι “κάποια άλλη” μόνο και μόνο για να είσαι αρεστή σε εκείνον που σου αρέσει, αργά ή γρήγορα θα απογοητευτείς. Ο λόγος; Απλούστατα, γιατί δε θα μπορείς για πολύ καιρό να παριστάνεις πως είσαι διαφορετική από αυτό που είσαι. Άλλωστε, κι εσύ θα νοιώθεις καταπιεσμένη πίσω από τη “μάσκα” που θα έχεις δημιουργήσει. Η όποια επιπόλαιη κι επιφανειακή προσέγγιση, θα φέρει μόνο εφήμερα αποτελέσματα. Αν σε ενδιαφέρει μια ουσιαστική σχέση με προοπτική, απέφυγε τις υπεκφυγές. Τα παιχνίδια κουράζουν το άλλο φύλο, ίσως και συντομότερα από όσο εμάς. Να είσαι αληθινή!

2. Η γυναίκα δείχνει πιο "ασφαλής" στα μάτια ενός άντρα όταν δεν μπορεί να την αποσπάσει από την προσωπική της ζωή, επειδή εκείνη είναι ικανοποιημένη με τη ζωή της.

Δείχνεις πιο ασφαλής στα μάτια του άλλου- και στα δικά σου- όταν είσαι ικανοποιημένη από τη καθημερινότητά σου. Όταν εκείνος συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί εύκολα να σε αποσπάσει από την προσωπική σου ζωή. Όταν διατηρείς τον έλεγχο του χρόνου σου. Συνέχισε να ασχολείσαι με την καριέρα σου, τα χόμπυ σου και γενικά με τις δραστηριότητές σου. Με αυτόν τον τρόπο, του δίνεις να καταλάβει πως δεν περιμένεις από εκείνον να σου καλύψει κανένα “κενό” ή καμιά ανασφάλειά σου. Θέλεις να είσαι μαζί του από επιλογή κι όχι από ανάγκη. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα σε δει ισότιμα. Όπου και να εργάζεσαι, είτε είσαι διευθύντρια πολυεθνικής, είτε απλή πωλήτρια στο μαγαζί της γειτονιάς σου, κέρδιζε έντιμα τη ζωή σου. Έχε την υπόληψή σου και μην περιμένεις να έρθει ο πρίγκιπας με το άσπρο άλογο να σου προσφέρει ότι σου λείπει. 

3. Το πιο ελκυστικό προσόν μιας γυναίκας είναι η αξιοπρέπειά.

Αυτό είναι το δικό μου motto. Με βοηθάει να θυμάμαι ποιά πραγματικά είμαι. Σκέψου το νόημα αυτής της φράσης. Θα έρθεις αυτομάτως σε ισορροπία, σε κατάσταση αυτοσεβασμού. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη γοητεία σε μια γυναίκα να διατηρεί την αξιοπρέπειά της. Ό,τι και να συμβεί, διατήρησε τις αξίες, τα ιδανικά σου κι αντιμετώπισε όλες τις καταστάσεις με αξιοπρέπεια.

4.Αν ένας άντρας είναι στο "περίμενε" για να κοιμηθεί με μια γυναίκα, τότε όχι μόνο θα τη βλέπει όμορφη, αλλά θα έχει και το χρόνο να εκτιμήσει το χαρακτήρα της.

Να είσαι ευγενική αλλά στην αρχή καλό είναι να κρατάς απόσταση ασφαλείας. Φλέρταρε διακριτικά. Μην ξεχνάς πως εκείνος είναι ο “κυνηγός” κι αυτός ο ρόλος ανήκει αποκλειστικά στο ισχυρό φύλο. Με αυτόν τον τρόπο του κεντρίζεις το ενδιαφέρον να σε διεκδικήσει. Αν δεν προσπαθήσει, δε θα προλάβει να γνωρίσει ποια είσαι πραγματικά και… σίγουρα δεν πρόκειται να εκτιμήσει αυτό που θα κατακτήσει.

5.Όταν μια γυναίκα δεν ενδίδει εύκολα, δεν υποτάσσεται ή δεν υποχωρεί, γίνεται πιο ερεθιστικό να την κερδίσεις.

Κάθε φορά που διατυπώνει μια άποψη η οποία σε βρίσκει αντίθετη, να είσαι άμεση και σαφής για το τι πιστεύεις. Δεν εννοώ να διαφωνήσεις μαζί του και να τον “κολλήσεις” στον τοίχο ή να τον "ευνουχίσεις". Μπορείς να εκφράσεις τη διαφωνία σου ουδέτερα, ευγενικά, σαν μια άποψη διαφορετική από τη δική του. Η ουσία είναι να είσαι έτοιμη να υπερασπιστείς τις προτιμήσεις σου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!