GOOD LIFE

5 πράγματα που καλό είναι να γνωρίζεις πριν αποφασίσεις να γίνεις vegan

Κάποιοι θεωρούν πως είναι μια μόδα, άλλοι πως είναι φυσική απόρροια της στροφής πολλών σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Πάντως το σίγουρο είναι πως τα τελευταία χρόνια πολλοί αποφασίζουν να αποβάλλουν το κρέας από τη διατροφή τους και να γίνουν vegans.

Και πολλά έχουν γραφτεί για το κατά πόσο μια αμιγώς vegan διατροφή είναι υγιεινή και υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με αυτό το ζήτημα.
Ένα άρθρο του ygeaionline.gr εξηγεί τα 5 βασικά πράγματα που κάποιος θα πρέπει να γνωρίζει πριν γίνει vegan για να μην έχει λάθος προσδοκίες και να φροντίσει να οχυρώσει τον οργανισμό του.

1. Αφαιρείς από την διατροφή σου βασικούς παρόχους πρωτεΐνης. Το κοτόπουλο, το αυγό, το κρέας, σου έδιναν εύκολα μια βασική ουσία. Στα λαχανικά δεν μπορείς να την βρεις εύκολα σε αφθονία. Υπάρχουν επιλογές, αλλά θέλουν και μια παραπάνω κατανάλωση για να αναπληρώσεις το ποσοστό πρωτείνης που χρειάζεσαι, αφού η λευκίνη είναι σε χαμηλότερη συγκέντρωση στα φυτοειδή φαγητά.

2. Χάνεις την βιταμίνη Β12. Σε αυτή την περίπτωση η αναπλήρωση θα έρθει μόνο από συμπληρώματα διατροφής ή superdrinks. Για να καταλάβεις, η Β12 διατηρεί σε ισορροπία τα νευρικά κύτταρα και μαζί με την Β9 τσεκάρουν τη σωστή λειτουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

3. Vegan δε σημαίνει πως ότι τρως είναι υγιεινό.

4. Δεν σημαίνει ότι θα χάσεις βάρος ή ότι θα χάνεις γενικά πιο εύκολα βάρος αν το θες. Επειδή η πρωτεΐνη μειώνεται αισθητά, οδηγείσαι σε υπερκατανάλωση υδατανθράκων. Άρα παίζει και να πάρεις βάρος.

5. Απελευθερώνεις πιο συχνά αέρια. Τα λαχανικά, οι καρποί γενικά είναι γεμάτοι σε ίνες, έναν από τους βασικούς λόγους που δημιουργούνται αέρια. Οπότε στέλνεις περισσότερο διοξείδιο στην ατμόσφαιρα. Άρα η ζημιά στο περιβάλλον δεν φεύγει εντελώς

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!