GOOD LIFE

5 τρόποι για να κάνετε detox στις σκέψεις σας

Πολλοί γνωρίζουν το detox στη διατροφή, αλλά λίγοι γνωρίζουν πως και το μυαλό μας χρειάζεται να αποβάλλει τις "τοξικές" σκέψεις και τις αρνητικές αντιλήψεις αν θέλουμε να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι.

Αν θέλετε πραγματικά να νιώσετε ευτυχία και να μην βασανίζεστε διαρκώς από αρνητικές σκέψεις θα πρέπει να αλλάξετε σταδιακά τον τρόπο που αντιμετωπίζετε ορισμένα πράγματα και να ακολουθήσετε ακόμα και κάποιες τεχνικές χαλάρωσης. Οι ψυχολόγοι συχνά προτείνουν τα ακόλουθα:

Μην έχετε προσδοκίες από τους άλλους: Περιμένατε να σας κάνει ένα δώρο και δεν το έκανε, ή κάνατε μία χάρη και δεν σας την ανταπέδωσαν. “Φτιάχνουμε κανόνες στο μυαλό μας για το πως πρέπει οι άνθρωποι να μας συμπεριφέρονται και μετά θυμώνουμε με αυτούς όταν δεν φέρονται έτσι όπως είχαμε φανταστεί.  Για να μη νιώθετε καθυστερημένα θυμό επειδή διαψεύστηκαν οι προσδοκίες σας κουβεντιάστε τις σκέψεις σας άμεσα με τους άλλους. Αν τις κρατάτε μέσα σας πιθανόν είναι να θυμώνετε για σκέψεις που οι άλλοι δεν θα μάθουν ποτέ. Εκφράστε στους άλλους τις προσδοκίες και τα συναισθήματά σας.

Μην έχετε ενοχές: Ξεχάσατε τα γενέθλια της καλύτερής σας φίλης ή μιλήσατε απότομα στο σύντροφό σας έπειτα από μια δύσκολη μέρα.... Δεν υπάρχει λόγος να νιώθετε ένοχοι για πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε πάντα.

Μην τα παίρνετε όλα προσωπικά: Δε σας καλημέρισε ο προϊστάμενος σας; Αυτό δε σημαίνει ότι έχει κάτι, ειδικά μαζί σας! . Σκεφτείτε κάποιες εναλλακτικές ερμηνείες ή εξηγήσεις, μπορεί να είναι προβληματισμένος με κάποιο project, να έχει οικονομικές έννοιες ή απλά να μην κοιμήθηκε καλά λόγω κάποιου προβλήματος υγείας. Μάθετε περισσότερα για να σιγουρευτείτε ότι δεν έχει κάτι προσωπικό με σας. Αν παρόλα αυτά ακόμη το πιστεύετε ρωτήστε τον.

Μη μειώνετε τον εαυτό σας: Αν λέτε συνεχώς “έχω παχύνει, είμαι άχρηστος, νιώθω ανίκανη” ουσιαστικά αποδυναμώνετε τις ικανότητες σας. Σημειώνετε κάθε μέρα 3 καλά πράγματα που κάνατε και νιώσατε καλά. Μερικές βδομάδες μετά, αν εστιάσετε στις μικρές καθημερινές σας επιτυχίες, θα αποκτήσετε περισσότερο αυτοπεποίθηση και θα έχετε καλύτερη εικόνα για τον εαυτό σας.

Δοκιμάστε μία τεχνική: Όταν θέλετε να αδειάσετε το μυαλό σας από τις σκέψεις κάντε το εξής:

Αναπνεύστε αργά από την μύτη μετρώντας μέχρι το 4. Νιώστε τον αέρα να γεμίζει την κοιλιά και όχι το στήθος σας.


Εκπνεύστε βαθιά και αργά από το στόμα μετρώντας μέχρι το 5 και χαλαρώνοντας ταυτόχρονα τους ώμους σας.


Νιώστε τα πόδια σας πιο βαριά σε κάθε αναπνοή. Κλείστε τα μάτια σας και κρατήστε χαλαρά τα χέρια σας στο σώμα σας. Επαναλάβετε τουλάχιστον 6 φορές.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!