MEN'S GUIDE

Το ήξερες πως το περιστασιακό σεξ πιθανά αλλάζει την ποιότητα του σπέρματος;

H επιστήμη έχει επιβεβαιώσει πως η ποιότητα του σπέρματος ενός άνδρα επηρεάζεται από πλήθος παραγόντων όπως η διατροφή, το κάπνισμα, η άσκηση, η έκθεση των όρχεων σε υψηλές θερμοκρασίες και πολλά άλλα. 

Όμως μετά από μια έρευνα που έγινε πριν από λίγα χρόνια, πλέον οι επιστήμονες εξετάζουν το ενδεχόμενο και το περιστασιακό σεξ και η συχνή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων να μπορεί να επηρεάσει τη ποιότητα του ανδρικού σπέρματος.

Συγκεκριμένα ερευνητές από το Κολλέγιο του Γούστερ, στο Οχάιο των ΗΠΑ, θέλησαν να εξετάσουν εάν η συχνή αλλαγή ερωτικών συντρόφων επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος και διαπίστωσαν πως όταν ένας άνδρας έχει σεξουαλικές επαφές με μια καινούργια σύντροφο το σπέρμα που παράγει είναι ανώτερο ποιοτικά και μάλιστα ο άνδρας είναι πιο πιθανό να φτάσει πιο γρήγορα σε οργασμό με μια νέα σύντροφο.

Όπως είναι γνωστό η ποιότητα του σπέρματος καθορίζεται από την ποσότητα, την κινητικότητα και τη δομή των σπερματοζωαρίων. Και οι ερευνητές εκτιμούν ότι και οι τρεις αυτοί δείκτες είναι βελτιωμένοι όταν ο άνδρας έρχεται σε επαφή με μια καινούργια σύντροφο.

Στη μελέτη συμμετείχαν 12 ετεροφυλόφιλοι άνδρες ηλικίας 18 έως 23 ετών. Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να παράσχουν επτά διαφορετικά δείγματα σπέρματος σε διάστημα 15 ημερών. Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν είχε ιστορικό σεξουαλικής δυσλειτουργίας, πάθηση που επηρέαζε την υγεία του αναπαραγωγικού (των όρχεων συγκεκριμένα) ή κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Επίσης, δεν λάμβαναν φαρμακευτική αγωγή και δεν ήταν καπνιστές.

Οι συμμετέχοντες είχαν στη διάθεσή τους ένα δωμάτιο ώστε να απομονωθούν και αποσπάσματα βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου στα οποία πρωταγωνιστούσαν ένας άνδρας και μία γυναίκα. Καθένας από τους συμμετέχοντες είδε τα βίντεο στο ίδιο δωμάτιο περίπου την ίδια στιγμή της ημέρας ανά 48 έως 72 ώρες. Τα βίντεο είχαν διάρκεια τρία λεπτά και έπαιζαν ξανά και ξανά έως ότου ο άνδρας καταφέρει να παράσχει το επιθυμητό δείγμα κάθε φορά.

Σε έξι από τα αποσπάσματα πρωταγωνιστούσαν ο ίδιος άνδρας και η ίδια γυναίκα (οι σκηνές ήταν κάθε φορά διαφορετικές), όμως στο έβδομο βίντεο η πρωταγωνίστρια ήταν διαφορετική. Μάλιστα, η κοπέλα δεν έμοιαζε καθόλου με την άλλη, καθώς είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά στο πρόσωπο, διαφορετικό σώμα, άλλο χρώμα μαλλιών και τατουάζ.

Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να καταγράψουν τη χρονική στιγμή που ξεκίνησαν να βλέπουν τα βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου και τη χρονική στιγμή που έφτασαν στην εκσπερμάτιση. Στη συνέχεια, οι ερευνητές ανέλυσαν τα δείγματα σπέρματος.

Όπως αναφέρει το onmed.gr oι ερευνητές σημειώνουν πως το εσπερμάτισμα ήταν ανώτερο ποιοτικά όταν οι άνδρες ήρθαν αντιμέτωποι με το σεξουαλικό ερέθισμα της διαφορετικής κοπέλας, ενώ ο οργασμός επήλθε πιο γρήγορα μετά την έκθεση στο καινούργιο «ερέθισμα», όταν είχε προηγηθεί η επαναλαμβανόμενη έκθεση στην ίδια γυναίκα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!