MEN'S GUIDE

Τι είναι το Krav Maga και γιατί κάποιοι το επιλέγουν ως πολεμική τέχνη;

To Krav Maga (Κραβ Μαγκα) είναι μια πολεμική τέχνη αυτοάμυνας που γεννήθηκε στο Ισραήλ. Το κραβ μάγκα σχεδιάστηκε για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όμως ως πολεμική τέχνη απευθύνεται και σε πολίτες.

ΙΣΤΟΡΙΑ: Το Κραβ Μάγκα είναι δημιούργημα του Ισραηλινού Ίμριχ Σντε-Ορ (1910-1998), πιο γνωστού ως Ίμι. Ο Ίμι γεννήθηκε στην Πράγα και μεγάλωσε στην Μπρατισλάβα. Μεγάλη επιρροή πάνω του είχε ο πατέρας του, Σάμουελ, ο οποίος τον δίδαξε τα μυστικά της πάλης, ενώ παράλληλα ασκήθηκε και σε πολλά άλλα στιλ μάχης. Απέκτησε μεγάλη εμπειρία στη μάχη σώμα με σώμα στους δρόμους της Μπρατισλάβα, όπου έδωσε πολλές μάχες εναντίον αντισημιτικών ομάδων. Πριν ακόμη το Ισραήλ συγκροτηθεί ως κρατική οντότητα, επέστρεψε στην Παλαιστίνη, όπου αναμίχθηκε με μια παραστρατιωτική οργάνωση, την Χάγκανα, και τότε άρχισε να διδάσκει στον στρατό τακτικές μάχης σώμα με σώμα. Αργότερα, η κυβέρνηση του Ισραήλ του ζήτησε να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό και απλό στην εκμάθησή του σύστημα μάχης και έτσι γεννήθηκε το Κραβ Μάγκα. Επί 20 χρόνια, που υπηρετούσε στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του, μελετούσε και βελτίωνε το σύστημά του, δοκιμάζοντάς το στην πράξη, αφού το Ισραήλ βρισκόταν σε διαρκή πόλεμο. Μετά το 1964, που συνταξιοδοτήθηκε, αφιέρωσε πολύ χρόνο ώστε να προσαρμόσει το Κραβ Μάγκα και στις ανάγκες των απλών πολιτών.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Ένα απλό και πρακτικό σύστημα τακτικών μάχης σώμα με σώμα, το οποίο είναι προσανατολισμένο 100% στην πρακτική αυτοάμυνα, ένοπλη και άοπλη. Το Κραβ Μάγκα προετοιμάζει τους ασκούμενους σε αυτό για όλα τα είδη της πάλης και μάχης σώμα με σώμα, όπως και για την αντιμετώπιση διαφόρων ειδών όπλων (περίστροφο, μαχαίρι, κλομπ κ.α.). Από κινησιολογικής πλευράς θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα μίγμα των πιο πρακτικών κινήσεων του Καράτε και του Τζου Τζούτσου, συνδυασμένων με απλές τεχνικές εδάφους, με έμφαση στην απλότητα και λιτότητα της κίνησης.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ (Ή ΟΧΙ): Όπως φαίνεται και από την ιστορία του, το Κραβ Μάγκα είναι εντελώς εξειδικευμένο για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, και ως εκ τούτου είναι καλή επιλογή για όσους ακολουθούν αυτά τα επαγγέλματα ή έχουν τέτοιου είδους ενδιαφέροντα. Η προπόνηση σε αυτό μπορεί να είναι απαιτητική, γίνεται όμως αποκλειστικά σε απλές και πρακτικές τεχνικές, χωρίς κανενός είδους εξάσκηση σε φόρμες ή αναφορά σε ανατολίτικες ή άλλου είδους φιλοσοφίες, έτσι οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την αποτελεσματικότητα και δεν θέλουν καμία ανάμιξη με φιλοσοφίες και συνεχείς επαναλήψεις «ανιαρών» φορμών θα το βρουν πολύ ενδιαφέρον.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Απλά ρούχα γυμναστικής (παντελόνι και μπλουζάκι) και αθλητικά παπούτσια.

ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΩ: Για περισσότερα επικοινωνήστε με την Διεθνή Ομοσπονδία Krav Maga.

Πηγή: www.alkimachon.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!