GOOD LIFE

5 αλκοολούχα ποτά με λίγες θερμίδες για όσους προσέχουν την γραμμή τους

Είναι γνωστό πως δίαιτα και αλκοόλ δεν συμβαδίζουν, αφού σε γενικές γραμμές, τα αλκοολούχα ποτά περιέχουν πολλές θερμίδες και επιβαρύνουν τον οργανισμό σας ενώ επιβραδύνουν και τον μεταβολισμό.

Αν όμως κάνετε δίαιτα, αλλά δεν θέλετε με τίποτα να στερηθείτε τις βραδινές εξόδους που περιλαμβάνουν και μερικά ποτάκια, τότε θα πρέπει να αρχίσετε να πίνετε κάποιο από τα ακόλουθα ποτά που έχουν σχετικά λίγες θερμίδες.

1. Martini: 176 θερμίδες

Το κλασικό μαρτίνι είναι ένα μίγμα βερμούτ και τζιν. Ζητώντας από το μπάρμαν ένα “dry martini”, σημαίνει ότι θα πάρετε λιγότερο βερμούτ και περισσότερο αλκοόλ. Οι ελιές είναι προαιρετικές.

 

2. Mojito: 168 θερμίδες

Όσοι πίνετε ρούμι θα πρέπει να αποφύγετε μερικά από τα δημοφιλή κοκτέιλ όπως το mai tai ή το LIT. Αντί αυτών, ζητήστε ένα mojito. Αυτό το ποτό είναι ένα μίγμα ζάχαρης, φύλλων δυόσμου και λάιμ. Παραγγείλτε αυτό το αναζωογονητικό ποτό όταν γυρεύετε κάτι γλυκό.

 

3. Gin and Tonic: 148 θερμίδες

Με μόνο 10 θερμίδες ανά 30ml, το tonic είναι το τέλειο συνοδευτικό σε ένα gin (ή βότκα).

 

4. Bότκα Σόδα: 96 θερμίδες

Παραγγέλνοντας μια βότκα με σόδα πρόκειται να μειώσετε τις συνολικές θερμίδες που θα καταναλώσετε στη νυχτερινή σας έξοδο. Δεδομένου ότι η σόδα έχει μηδενικές θερμίδες, το μόνο που πρέπει να λογαριάσετε είναι το αλκοόλ.

 

5. Σαμπάνια: 90 θερμίδες

Η σαμπάνια και τα κοκτέιλ που την περιέχουν είναι μερικά από τα χαμηλότερα σε θερμίδες ποτά. Ένα τυπικό ποτήρι (περίπου 120ml) περιέχει πολύ λιγότερες θερμίδες από ότι ένα ποτήρι κρασί ή οποιοδήποτε αναμειγμένο ποτό.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!