WOMEN'S GUIDE

Κούραση, ατονία και θαμπό δέρμα; Μήπως φταίνε οι τοξίνες;

5 απλοί, καθημερινοί τρόποι για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας. 

Έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές ότι οι τοξίνες δηλητηριάζουν το σώμα μας και προκαλούν διάφορα συμπτώματα μεταξύ των οποίων κούραση, έλλειψη ενέργειας και ζωτικότητας, αίσθημα ατονίας, θαμπό δέρμα, πονοκέφαλος και ενοχλήσεις στις αρθρώσεις.  Τι είναι όμως οι τοξίνες, πως εισχωρούν στον οργανισμό μας και πως μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτές;

Με τον όρο τοξίνες εννοούμε κάθε χημική ουσία που εισέρχεται στον οργανισμό μέσω της τροφής, του αέρα και του νερού και μπορεί να τον βλάψει. Πρόκειται για τη συσσώρευση στον οργανισμό, κυρίως στον λιπώδη ιστό, βλαβερών ουσιών. Ο οργανισμός απαλλάσσεται από αυτές μέσω των απεκκριτικών του οργάνων (συκώτι, έντερο, νεφρά, δέρμα) και των μηχανισμών που διαθέτει. Σήμερα, όμως, η κακή διατροφή, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, το στρες και άλλες αιτίες επιβραδύνουν τη διαδικασία αποτοξίνωσης, με αποτέλεσμα να μπλοκάρεται ο μεταβολισμός. Έτσι, οι τοξίνες δεν απομακρύνονται με τις φυσιολογικές διεργασίες και αποταμιεύονται στο δέρμα, στα μαλλιά, στο πεπτικό και λεμφικό σύστημα, αυξάνοντας τις πιθανότητες πρόκλησης προβλημάτων

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το 50% των τοξινών που βρίσκονται στον οργανισμό μας έχουν πηγή τους τη διατροφή μας, 40% από τον αέρα που αναπνέουμε και 10% των τοξινών που εισχωρούν στον οργανισμό μας από το δέρμα μας. Όμως όποια και να είναι η πηγή ή ο τρόπος εισχώρησής τους στον οργανισμό μας, το σίγουρο είναι πως μόνο καλό δεν μας κάνουν. Από τα πιο απλά, μέχρι και τα σοβαρότερα θέματα υγείας μπορεί να έχουν ως πηγή τους τις τοξίνες που εγκαταστάθηκαν στο σώμα μας και δυσκολεύουν τη ζωή μας.

Ποια είναι η λύση λοιπόν; Αποτοξίνωση. Σίγουρα και αυτή τη λέξη θα την έχετε ακούσει πολλές φορές. Η αποτοξίνωση είναι ουσιαστικά η διαδικασία και ο τρόπος να «καθαρίσουμε» τον οργανισμό μας μειώνοντας τις τοξίνες. Μπορεί να ακούγεται πολύπλοκο αλλά στην πραγματικότητα χρειάζονται κάποιες μικρές αλλαγές στις συνήθειες και την καθημερινότητά μας για να το πετύχουμε.

 

Νερό και πάλι νερό

Σκεφτείτε απλά το εξαγνιστικό αίσθημα του μπάνιου μετά από μια κουραστική μέρα. Αυτό ακριβώς μπορεί να κάνει η κατανάλωση νερού στο σώμα μας. Το νερό είναι το καλύτερο μέσο για να «καθαρίσουμε» τον οργανισμό μας, Καταναλώστε 1,5 με 2 λίτρα νερού την ημέρα και θα δείτε τον οργανισμό σας να βελτιώνεται δραστικά στις πρώτες κιόλας μέρες.

Δοκιμάστε ακόμα να αντικαταστήσετε τους μισούς καφέδες που πίνετε καθημερινά με πράσινο τσάι. Οι αντιοξειδωτικές του ικανότητες θα βοηθήσουν τη διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού σας.

 

Φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό

Βάλτε στο καθημερινό μενού φρούτα και λαχανικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη C, φυτικές ίνες και με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Να επιλέγετε φρούτα και λαχανικά όπως γκρέιπφρουτ, πορτοκάλια, ντομάτες, αγγουράκια, κολοκύθια και άλλα.

 

Αφήστε πίσω τις κακές συνήθειες

Κάπνισμα, αλκοόλ, ζάχαρη είναι η τριάδα της καταστροφής. Η αποφυγή τους είναι συνήθως πολύ απλή στη θεωρία αλλά πολύ δύσκολο στην πράξη. Παρ’ όλα αυτά αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε να τα βγάλετε από την καθημερινότητά σας ή τουλάχιστον να τα περιορίσετε.

 

Βάλτε στη ζωή σας την άσκηση

Δεν εννοούμε να περνάτε την μισή σας μέρα στο γυμναστήριο από την μια τάξη στην άλλη. 20 – 30 λεπτά γρήγορο περπάτημα την ημέρα κάνει τη διαφορά. Βάλτε το πρωινό σας ξυπνητήρι 30 λεπτά νωρίτερα και κάντε ένα περίπατο κοντά στο σπίτι σας πριν ξεκινήσετε να ετοιμάζεστε για τη δουλειά.

 

Ενισχύστε την προσπάθειά σας με φυτικά προϊόντα αποτοξίνωσης

Υπάρχουν διάφορα προϊόντα στην αγορά που μπορούν να σας βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού σας. Επιλέξτε φυσική προέλευσης, προϊόντα που ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Η σειρά Detoxine από την Ortis,αποτελείτε από 100% φυσικής προέλευσης προϊόντα και έχει δημιουργηθεί στηριζόμενη στην τεχνογνωσία η οποία βασίζεται σε αρχαίες παραδόσεις της χρήση φυτών και στα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων επιστημονικών ερευνών. Έτσι, τα προϊόντα αποτελούν ασφαλείς, αποτελεσματικές λύσεις βασισμένες σε φυτικά και μόνο συστατικά.

Τα προϊόντα Detoxine αποτελούν μια ολοκληρωμένη, έξυπνη λύση και παρέχουν:

  1. Εξουδετέρωση της δράσης των τοξινών,
  2. Απομάκρυνσή τους στον οργανισμό και
  3. προστασία από τη δημιουργία ελευθέρων ριζών.

Η επιλογή του προϊόντος Detoxine γίνεται με βάση τις ανάγκες σας και τις ιδιαιτερότητες του οργανισμού σας, έτσι ώστε να βοηθήσετε το σώμα σας να απαλλαγεί από τις βλαβερές τοξίνες και να ξαναβρεί την ενέργεια και την ζωντάνια του.

 

Detoxine Vitalite:  Για τόνωση και αναζωογόνηση του οργανισμού

Ένα βιολογικό κοκτέιλ 9 φυτών, που θα σας βοηθήσει να ξαναβρείτε τη ζωντάνια σας, και θα αποτοξινώσει τον οργανισμό σας. Επιλέξτε μια από τις τρείς γεύσεις ροδάκινο-λεμόνι, cranberry, ή μήλο. Το προϊόν με γεύση μήλο δεν περιέχει ιώδιο και είναι κατάλληλο για άτομα με προβλήματα του θυρεοειδούς.  

  

 

 

Detoxine Express:  Για γρήγορη αποτοξίνωση σε μια εβδομάδα

Συνδυάζει τη δύναμη 6 φυτών με αποτοξινωτικές ιδιότητες για δράση express, σε 7 μέρες.

 

Detoxine Body Line: Δράση κατά της κατακράτησης υγρών

Μοναδικός συνδυασμός 3 φυτών που βελτιώνουν την κυκλοφορία, δρούν ενάντια στην κατακράτηση υγρών και βοηθούν στη διατήρηση σωστού σωματικού βάρους.

Τα προϊόντα Detoxine είναι 100% φυσικής προέλευσης, κατάλληλα για χορτοφάγους, δεν περιέχουν επιπρόσθετα σάκχαρα, γλυκαντικές ουσίες ή συντηρητικά.

Όλα τα προϊόντα Ortis διατίθενται στην Κυπριακή αγορά, σε όλα τα φαρμακεία από την εταιρεία Μ.Σ.Ιακωβίδης & ΣΙΑ ΛΤΔ, μέλος του Ομίλου MSJ

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι υποκατάστατα μια ποικίλης και ισορροπημένη διατροφής και ενός υγιούς τρόπου ζωής. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!