MEN'S GUIDE

Ξέρετε γιατί είναι σημαντική η πρωινή στύση για την υγεία ενός άντρα;

Η πρωινή στύση εμφανίζεται σχεδόν καθημερινά στους άνδρες κάθε ηλικίας, χωρίς να συνδέεται με σεξουαλικά ερεθίσματα. Τί όμως σημαίνει η παρουσία αυτής της στύσης και πόσο σημαντική είναι για την υγεία ενός άντρα;

 Όπως εξηγεί το capital.gr, η πρωινή στύση ακολουθεί μετά από μια αλληλουχία στύσεων στη διάρκεια της νύχτας. Όλοι οι άντρες, εκτός από εκείνους που υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία, ακόμη και τα μωρά και οι ηλικιωμένοι βιώνουν αυτές τις στύσεις.

Γιατί συμβαίνει η πρωινή στύση;
Οι ειδικοί δεν έχουν ιδιαίτερη εξήγηση γι’ αυτό το φαινόμενο. Στην πλειοψηφία τους συμφωνούν πως πρόκειται για μια διαφοροποίηση του νευρικού συστήματος κατά τη διάρκεια του παράδοξου ύπνου. Στη φάση αυτή, το παρασυμπαθητικό σύστημα επικρατεί του συμπαθητικού, αλλαγή που εμποδίζει την παραγωγή της νοραδρεναλίνης, μιας ορμόνης που περιορίζει τη στύση του πέος, ενώ επιτρέπει την παραγωγή της τεστοστερόνης, ενός φυσικού παράγοντα ερεθισμού, χαλαρώνοντας τους μυς. Το αίμα έτσι μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα σε όλο το σώμα και προκαλούνται πολλές στύσεις στη διάρκεια του ύπνου. Με το πέρασμα του χρόνου, το φαινόμενο αυτό έχει την τάση να μειώνεται.

Ποια είναι η χρησιμότητα της πρωινής στύσης
Οι αυτόματες αυτές στύσεις έχουν το σημαντικό ρόλο της οξυγόνωσης των ιστών του πέους, μια διαδικασία απαραίτητη για την υγεία και την καλή λειτουργία των γεννητικών οργάνων. Στις γυναίκες, η κλειτορίδα έχει μια παρόμοια συμπεριφορά και μεγεθύνεται στη διάρκεια της νύχτας, λόγω όμως της θέσης της η αλλαγή αυτή είναι λιγότερο φανερή.

Εάν μερικές φορές δυσανασχετείτε με τις πρωινές στύσεις, τώρα είναι ώρα να αλλάξετε τον τρόπο που τις βλέπετε: είναι το μήνυμα του οργανισμού σας ότι όλα λειτουργούν ρολόι!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!