GOOD LIFE

3 tips για να φανούν οι κοιλιακοί σου

Αν ψάχνεις τον τρόπο να φτιάξεις τους τέλειους κοιλιακούς και τρώς πολλές ώρες στο γυμναστήριο χωρίς να βλέπεις τα αποτελέσματα που θέλεις, μπορεί να είναι επειδή πρέπει να αρχίσεις από την κουζίνα σου.   

Η γυμναστική μόνο δεν αρκεί για να μειωθεί το φούσκωμα και το συσσωρευμένο λίπος, αναφέρει ένα δημοσίευμα στο health.com. Επομένως, δες ευθύς αμέσως ποιες είναι οι τρεις βασικές αρχές που πρέπει να τηρείς για να αποκτήσεις επιτέλους τους κοιλιακούς που ονειρεύεσαι.

1. Κράτα μακριά το λίπος

Εξασφάλισε ισορροπία στα γεύματά σου: Κάθε γεύμα σου θα πρέπει να περιέχει συστατικά που κρατούν σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου, δηλαδή καθαρή πρωτεΐνη (π.χ. κοτόπουλο), έναν υγιεινό υδατάνθρακα (π.χ. καστανό ρύζι) και μια υγιεινή πηγή λιπαρών (π.χ. ελαιόλαδο, αβοκάντο).

Να τρως συχνά: Το σάκχαρο του αίματος πέφτει κάθε τέσσερις με πέντε ώρες, επομένως τα γεύματα και τα σνακ σου δεν πρέπει να απέχουν πάρα πολύ χρονικά.

Βάλε φρένο στο στρες: Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι ορμόνες του στρες οδηγούν σε μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Βρες λοιπόν μια δραστηριότητα που σου ταιριάζει, όπως το τρέξιμο, το διάβασμα, η γιόγκα ή οι βόλτες με το ποδήλατο, για να χαλαρώσεις.

2. Αντιμετώπισε το φούσκωμα

Συγκεντρώσου όταν τρως: Οι περισπασμοί (βλέπε τηλεόραση και κινητό), το στρες ή το φαγητό στο πόδι δεν επιτρέπουν στο σώμα σου να απελευθερώσει τα απαραίτητα πεπτικά ένζυμα που βοηθούν στην ολοκληρωμένη διάσπαση των τροφών, με αποτέλεσμα να απελευθερώνονται αέρια που προκαλούν φούσκωμα.

Μην ξεχνάς τις φυτικές ίνες και τα λαχανικά/φρούτα: Οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και τα προϊόντα ολικής άλεσης, ενεργοποιούν ωφέλιμα βακτήρια στο έντερο που δρουν ενάντια στο φούσκωμα.  Επίσης, πρόσθεσε στη ζωή σου τα λαχανικά, ειδικά τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, και φρούτα.

3. Θρέψε σωστά τους μυς σου

Φάε μπόλικες πρωτεΐνες: Χρειάζεσαι ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνες (20-25 γραμμάρια) μέσα σε 30 λεπτά από τη στιγμή που θα ολοκληρώσεις την προπόνησή σου για να βοηθήσεις τους μυς σου να αναρρώσουν και να αναπτυχθούν.

Ενυδατώσου: Βάλε στόχο να πίνεις τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα (τρία ή και περισσότερα αν ιδρώνεις πολύ). Η αφυδάτωση ταλαιπωρεί τους μυς σου και υπονομεύει τις επιδόσεις σου στη γυμναστική.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!