MEN'S GUIDE

Τα δάχτυλα φανερώνουν τον τύπο της γυναίκας που αρέσει σε έναν άντρα

Έρευνες έχουν κατά καιρούς δείξει πως τα δάχτυλα των χεριών μας δίνουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας μας.

Τώρα, μια νέα μελέτη, αυτή τη φορά από το Πανεπιστήμιο Jagiellonian στην Κρακοβία της Πολωνίας δείχνει ότι τα δάχτυλα του άντρα είναι ενδεικτικά και των προτιμήσεών του στο αντίθετο φύλο.

Όπως διαβάσαμε στο onmed.gr, στη νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση of Personality and Individual Differences, αναφέρει πως οι άντρες στους οποίους ο παράμεσος έχει μεγαλύτερο μήκος από τον δείκτη προτιμούν τις γυναίκες με τον σωματότυπο «κλεψύδρα», δηλαδή με λεπτή μέση αλλά καμπύλες στους γοφούς και στο στήθος.

Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα αυτό, οι ερευνητές μελέτησαν 50 νεαρούς άντρες που διατηρούσαν μακροχρόνια σχέση και διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν μακρύτερο παράμεσο παρά δείκτη ήταν τέσσερις φορές πιθανότερο να έχουν σχέση με μια γυναίκα με καμπύλες, οι οποίες θεωρούνται μάλιστα ένδειξη αυξημένης γονιμότητας.

Το μήκος των δαχτύλων, επισημαίνουν οι ερευνητές, καθορίζεται από το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται το έμβρυο και κυρίως από τα επίπεδα έκθεσης στην τεστοστερόνη. «Τα ευρήματά μας υποδεικνύουν ότι η προγεννητική έκθεση ενός άντρα επηρεάζει τις πιθανότητες να συνάψει αργότερα σχέση με μια γυναίκα που θεωρείται πιο γόνιμη» αναφέρει χαρακτηριστικά η μελέτη.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!