MEN'S GUIDE

Οι 4 λόγοι που οδηγούν μια γυναίκα στην απιστία και που διαφέρει από τον άντρα

Μπορεί η απιστία να θεωρείται κυρίως... ανδρική υπόθεση, αλλά οι έρευνες δείχνουν πως αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των γυναικών που απιστούν.

Καλό είναι λοιπόν να ξέρεις τί είναι αυτό που ωθεί μια γυναίκα στην απιστία και πόσο διαφέρει ο τρόπος που μια γυναίκα αντιμετωπίζει την απιστία σε σχέση με έναν άντρα. Έτσι θα ξέρεις πως θα πρέπει να φέρεσαι προκειμένου να μην ωθήσεις την σύντροφό σου στην απιστία.
Σύμφωνα με το enpsycho.gr η γυναικεία απιστία διαφέρει από την αντρική, καθώς οι άντρες και οι γυναίκες τα βλέπουν με διαφορετικό τρόπο ως προς την γενικότερη εικόνα. Με βασική διαφορά πως για μία γυναίκα η σχέση και το σεξ αλληλοσυμπληρώνονται ενώ ένας άντρας μπορεί να τα διαχειριστεί ως δύο διαφορετικές υποθέσεις (όχι όλοι, όμως οι περισσότεροι έτσι ισχυρίζονται). Τις περισσότερες φορές, σύμφωνα με σύγχρονες μελέτες, οι άντρες επιλέγουν την απιστία για το σεξ και τον ενθουσιασμό που προσφέρεται από ένα νέο σώμα, ενώ οι γυναίκες για τις ακάλυπτες συναισθηματικές τους ανάγκες. Η συναισθηματική στέρηση που μπορεί να εντοπίζουν ως πρόβλημα στη σχέση τους, που θα τους κάνει να σκέφτονται ακόμη και το ενδεχόμενο του χωρισμού, είναι η πιο συχνή αιτία που κάνει τις γυναίκες να απιστούν.

Λόγοι που ωθούν μια γυναίκα στην απιστία

1- Η συναισθηματική εγγύτητα

Μόνιμα ή προσωρινά, η σχέση με τον σταθερό σύντροφο, φαίνεται να μην την καλύπτει συναισθηματικά, να είναι λιγότερο τρυφερός και στοργικός από όσο τον χρειάζεται, να μην επικοινωνούν όπως παλιότερα, να τον απασχολούν θέματα που την αφήνουν περισσότερο μόνη ίσως. Μία νέα σχέση, ένας σύντροφος που με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον θα ασχολείται με εκείνη, φαίνεται να είναι πολύ γοητευτικό σκηνικό για εκείνη.

2- Η νέα εμπειρία και η ανανέωση

Ο νέος σύντροφος θα την φλερτάρει ξανά. Αυτό από μόνο του μπορεί να θεωρηθεί μία ένεση ανανέωσης σε ένα πεδίο που έχουν θεωρήσει περιττό στη σχέση. Μία απιστία έχει την έννοια της περιπέτειας, του άγνωστου και της έκπληξης, που μοιραία εντείνουν τις αισθήσεις και οι στιγμές με τον νέο σύντροφο γίνονται πιο γοητευτικές.

3- Το σεξ

Μπορεί να μην είναι ο κύριος λόγος που απιστούν οι γυναίκες, όμως υπάρχουν και εκείνες που δεν είναι ικανοποιημένες από τον σύντροφό τους σεξουαλικά και αναζητούν έναν σεξουαλικό παρτενέρ. Το σεξ με ένα νέο πρόσωπο μπορεί να είναι αυτό που χρειαζόταν για να ελέγξει τι θα ήθελε να αλλάξει στο σεξ με τον σύντροφό της.

4- Η διέξοδος

Είτε για συναισθηματική είτε για σεξουαλική αναπλήρωση, μία νέα σχέση μπορεί να θεωρηθεί ένα σωσίβιο. Διατηρώντας ή όχι την παράλληλη σχέση μπορεί να είναι το κίνητρο που αναζητούσε για να φύγει από την υπάρχουσα και όχι ικανοποιητική της σχέση. Η απογοήτευση που μπορεί να βιώνει στη σχέση της, κάπως σαν να μαλακώνουν μέσα από την απιστία, να βρίσκει ξανά τη διάθεση και την ελπίδα στις σχέσεις, ώστε να βρει κίνητρο να διορθώσει όσα της κάνουν την καθημερινότητα λιγότερο ευχάριστη. Η χρήση της νέας σχέσης ως σωσίβιο από την υπάρχουσα, είναι καθώς φαίνεται και ο πιο συχνός λόγος απιστίας για τη γυναίκα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!