GOOD LIFE

5 "υγιεινές" τροφές που οι διατροφολόγοι θεωρούν "άχρηστες"

Οι τροφές αυτές φέρουν το μανδύα της "υγιεινής" τροφής, αλλά οι διατροφολόγοι εξηγούν πως συχνά δεν προσφέρουν τίποτα στον ανθρώπινο οργανισμό,

1. Μπιφτέκια λαχανικών: Όσο υγιεινά κι αν ακούγονται, τα μπιφτέκια λαχανικών γίνονται συνήθως τηγανητά και όχι με ελαιόλαδο και άρα σε γεμίζουν θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.


2. Πατατάκια λαχανικών: Μπορεί το veggie να σε παραπλανεί, αλλά αν κοιτάξεις τα συστατικά και δεις τα πρόσθετα και τις θερμίδες, είμαστε σίγουροι ότι δεν θα τα προτιμήσεις.


3. Συσκευασμένα dressings σαλάτας: Μια σαλά τα θεωρείται πάντα μια υγιεινή επιλογή για γεύμα. Όμως τα dressings που συχνά τις συνοδεύουν είναι γεμάτα επεξεργασμένα έλαια, σάκχαρα και τεχνητά χρώματα. Φυσικά και η καλύτερη επιλογή είναι τα σπιτικά dressings με ελαιόλαδο, ξύδι και αρωματικά.


4. Ποπ κορν: Ενώ τα ποπ κορν είναι πιο υγιεινά σε σχέση με άλλα σνακ όπως για παράδειγμα τα κλασικά πατατάκια, έχουν αρκετές θερμίδες, ενώ οι διατροφολόγοι εξηγούν οως η προσθήκη βούτυρου και αλατιού εκτοξεύει τις θεμίδες του ποπ κορν στα ύψη. Ακόμα και 70gr του απλού ποπ κορν με αλάτι, ισοδυναμεί με περίπου 450 θερμίδες.


5. Προϊόντα χωρίς γλουτένη: Αν δεν έχεις διαγνωστεί με κάποιο πρόβλημα με δυσανεξία στη γλουτένη, οι διατροφολόγοι εξηγούν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποφεύγεις την γλουτένη και τα προϊόντ που διαφηίζονται ως χωρίς γλουτένη δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στα άτομα που δεν έχουν δυσανεξία.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!