GOOD LIFE

10 λάθη που πολλοί κάνουν στην αρχή μιας νέας ερωτικής σχέσης

Οι περισσότεροι στην αρχή μιας σχέσης από τον ενθουσιασμό τους συχνά πέφτουν σε κάποια λάθη. Δείτε ποια είναι τα πιο κοινά λάθη και προσπαθήστε να τα αποφύγετε.

1 Ερωτεύεσαι πολύ γρήγορα. Έχετε περάσει μία εβδομάδα μαζί και ήδη σκέφτεσαι πως ίσως βρήκες τον απόλυτο έρωτα. Μπορεί να έχετε χημεία και επικοινωνία όμως δεν είναι απίθανο ο/η νέος/α σου σύντροφος να σκέφτεται αυτό που ζει μαζί σου ως περιπέτεια με ημερομηνία λήξης. Προσπάθησε να αποφύγεις να πέσεις ‘’με τα μούτρα’’ μέχρι να βεβαιωθείς ότι ο/η σύντροφός σου βλέπει τη σχέση σας με την ίδια σοβαρότητα που την βλέπεις εσύ.

2 Φανερώνεις τα συναισθήματα σου πολύ γρήγορα. Δηλώσεις όπως  ‘’Νομίζω ότι αρχίζω και σε ερωτεύομαι’’ καλύτερα να τις αποφύγεις στα πρώτα στάδια μιας σχέσης γιατί δεν δείχνουν φυσιολογικές ακόμα και αν εσύ πραγματικά έτσι αισθάνεσαι. Το πιθανότερο είναι να τρομάξεις το έτερόν σου ήμισυ.

3 Ανέχεσαι κακές συμπεριφορές. Από την αργοπορία στα ραντεβού, μέχρι τα ειρωνικά σχόλια ή ακόμα και τις βρισιές σε άλλα πρόσωπα. Κάποιες κακές συνήθειες δεν αλλάζουν και αν τις εντοπίσεις από την πρώτη στιγμή μην περιμένεις να αλλάξει κάτι στο μέλλον. Καλύτερα είναι να ξεκαθαρίσεις από την αρχή τα όρια σου και το κατά πόσο μπορείς να δείξεις ανοχή σε κακές συμπεριφορές.  .

4. Κάνετε σεξ πολύ σύντομα. Φυσικά και θα κάνεις σεξ όποτε εσύ το θελήσεις και αισθάνεσαι άνετα όμως οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι το σεξ κάποιες φορές περιπλέκει τα πράγματα καθώς μπορεί να θολώσει την κρίση σου αλλά και να βιώσεις συναισθήματα που φυσιολογικά θα βίωνες αργότερα. Εάν δεν έχετε προλάβει να αναπτύξετε καλή επικοινωνία πριν ξεκινήσετε να κάνετε σεξ ενδεχομένως να περιπλεχτούν τα πράγματα στη σχέση.

5. Κάνεις αδιάκριτες ερωτήσεις για την οικονομική και επαγγελματική του/της κατάσταση. Φυσικά και είναι οκ να ρωτήσεις τι δουλειά κάνει,που μένει ή ακόμα και τί δουλειά κάνουν οι γονείς του/της, αλλά πέρα από αυτά το να ρωτήσεις πόσα χρήματα βγάζει ή εάν το σπίτι στο οποίο μένει είναι ενοικιαζόμενο ή ιδιόκτητο είναι αδιακρισία, κάτι το οποίο δεν αρέσει σε κανέναν.

6 Παριστάνεις ότι έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Το να έχετε διαφορετικά ενδιαφέροντα είναι κάτι που διατηρεί την σχέση ζωντανή και ενδιαφέρουσα και η ειλικρίνεια είναι βασικό συστατικό σε μια υγιή σχέση. Δεν χρειάζεται λοιπόν να προσποιείσαι πως απολαμβάνεις μαζί του/της πράγματα που δεν σε ευχαριστούν.

7 Μιλάς άσχημα για τους/ τις πρώην σου. Πραγματικά δεν έχει καμία σημασία το πόσο μισείς τους/ τις πρώην σου ή πόσο άσχημα σου φέρθηκαν, κανείς δεν θέλει να μάθει λεπτομέρειες σχετικά με το τελευταίο άτομο που ο νέος του σύντροφος είχε σχέση. Απέφυγε τις συζητήσεις με περιεχόμενο τις προηγούμενες σχέσεις για να κρατήσεις  τη σχέση σας ανάμεσα σας χωρίς αχρείαστα φαντάσματα από το παρελθόν.

8 Προσπαθείς να προβλέψεις τα συναισθήματα του άλλου.  Αυτές οι ατελείωτες συζητήσεις και τα μηνύματα όπου αναλύουμε τι είπε αλλά και τι έκανε και με βάση αυτά πως μπορεί να αισθάνεται, ξανά και ξανά. Όλη αυτή η ανάλυση θα σε οδηγήσει σίγουρα στο λάθος μονοπάτι, αντί λοιπόν να προσπαθείς να καταλάβεις πως αισθάνεται ο άλλος επικεντρώσου στο πως αισθάνεσαι εσύ μαζί του αλλά και τι σκέφτεσαι. Φαντάσου το σαν μία συνέντευξη για δουλειά, δεν προσπαθείς απλά να ‘’πουλήσεις’’ τον εαυτό σου για να πάρεις την θέση αλλά προσπαθείς παράλληλα να καταλάβεις και εάν αυτό είναι το σωστό περιβάλλον για εσένα.

9 Aποκαλύπτεις την "σκοτεινή" σου πλευρά. Μπορεί να αισθάνεσαι ότι μπορείς να μοιραστείς τα πάντα με το νέο αυτό άτομο που έχεις στη ζωή σου αλλά και να θέλεις να μάθουν ποιος/α είσαι πραγματικά και τι έχεις περάσει, κάτι που είναι φυσιολογικό. Σύμφωνα όμως με σύμβουλους σχέσεων δεν είναι τόσο καλή ιδέα να φανερώσεις πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τα σκοτεινά κομμάτια του παρελθόντος σου, μία σχέση που σε ταλαιπώρησε, τις κακές οικογενειακές σου σχέσεις ή την εποχιακή σου κατάθλιψη. Προσπάθησε να επικεντρωθείς στη θετική και ‘’φωτεινή’’ σου πλευρά κρατώντας τα ‘’μυστικά’’ σου για όταν θα έχει θεμελιωθεί μία γερή βάση στη σχέση σας.

10. Μιλάτε συνέχεια μέσω μηνυμάτων. Στην εποχή που διανύουμε το να μιλάς με μηνύματα όλη μέρα είναι κάτι το φυσιολογικό. Όμως το αδιάκοπο texting μπορεί να λειτουργήσει κατά σου τις πρώτες μέρες όπου η σχέση σας βρίσκεται ακόμα στα πρώτα ραντεβού καθώς μπορεί να είναι αποπνικτικό για τον άλλον ενώ εσύ να φανείς needy αλλά και χωρίς αυτοέλεγχο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!