GOOD LIFE

Σπυράκια; 4 λύσεις που προτείνουν οι δερματολόγοι

Ό,τι και να κάνετε, μέχρι και η καθημερινή και σωστή περιποίηση του δέρματος σας με ειδικά προϊόντα για το δικό σας τύπο επιδερμίδας,  τα σπυράκια είναι σχεδόν αναπόφευκτα.

Μπορεί να μην καταφέρετε να τα αποφύγετε εντελώς τα ενοχλητικά σπυράκια, αλλά το womenshealthmag.com προτείνει τις πιο κάτω εύκολες λύσεις για να απαλλαχθείτε γρήγορα από τα σημάδια στο πρόσωπο.     

Πέρα από τις φαρμακευτικές λύσεις ενάντια στα σπυράκια, όπως τα προϊόντα με σαλικυλικό οξύ και βενζοϊκό υπεροξείδιο, οι δερματολόγοι συνιστούν και τα παρακάτω «γιατροσόφια» που θα σε απαλλάξουν από τον πόνο και το κοκκίνισμα και θα κάνουν το δέρμα σου πάλι όμορφο και λαμπερό!

Παγάκια

Τα παγάκια θα βοηθήσουν να υποχωρήσει το κοκκίνισμα και η φλεγμονή που προκαλεί το σπυράκι. Φροντίστε να μην το ακουμπήσετε απευθείας στο δέρμα σου γιατί πιθανότατα θα το ερεθίσετε χειρότερα. Τυλίξτε το παγάκι σε λίγο χαρτί κουζίνας και πιέστε το επάνω στο σπυράκι για λίγα λεπτά.

Ασπιρίνη και ζεστό νερό

Το ακετυλοσαλικυλικό οξύ της ασπιρίνης δεν απομακρύνει τη λιπαρότητα από το δέρμα όπως το σαλικυλικό οξύ, όμως και αυτό βοηθά στην αντιμετώπιση της φλεγμονής. Πώς θα τη χρησιμοποιήσετε; Απλώς αλέστε μερικά χάπια μέχρι να γίνουν σκόνη και προσθέστε λίγο νερό για να φτιάξετε μια πηχτή πάστα. Στη συνέχεια απλώστε την πάστα επάνω στο σημείο που έχει εμφανιστεί το ενοχλητικό σπυράκι και άφησε την ασπιρίνη να δράσει για όσο χρειαστεί.

Μάσκα με μέλι και κουρκουμά

Μπορείτε να φτιάξετε μια εύκολη σπιτική μάσκα προσώπου αναμειγνύοντας μόνο μισή κουταλιά του γλυκού κουρκουμά και μία κουταλιά της σούπας μέλι. Απλώστε τη μάσκα σε νωπό δέρμα και αφήστε τη να δράσει για πέντε λεπτά. Ο κουρκουμάς έχει αντιφλεγμονώδη δράση ενώ το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες κι έτσι τα δύο υλικά βοηθούν να υποχωρήσουν τα σπυράκια.

Έλαιο τεϊόδεντρου

Το έλαιο τεϊόδεντρου έχει αποδεδειγμένη δράση ενάντια στα σπυράκια χάρη στην αντιμικροβιακή του δράση. Για να αποφύγετε ανεπιθύμητους ερεθισμούς, συνδυάστε το με ένα έλαιο βάσης, όπως το έλαιο του αβοκάντο, το αμυγδαλέλαιο ή το ελαιόλαδο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!