MEN'S GUIDE

Οι 6 λόγοι που κάνουν ένα άρωμα να μην μυρίζει όμορφα

Σίγουρα σου έχει συμβεί: μυρίζεις ένα άρωμα στο κατάστημα αλλά δεν σου αρέσει καθόλου όταν το φοράς εσύ, ενώ το ίδιο μπορεί να συμβεί ακόμα και με ένα αγαπημένο σου άρωμα που το φοράς εδώ και καιρό. Δες γιατί συμβαίνει αυτό.

Το φυλάς στο μπάνιο

Η ζέστη και η υγρασία που έχει το μπάνιο σε συνδυασμό με το έντονο φως χαλάνε την κολόνια πολύ γρήγορα. Συνήθως κάνουν τις υψηλές νότες να μυρίζουν κάπως μουχλιασμένες και αλλάζουν τη σύνθεση του αρώματος μέσω της οξείδωσης. Αντί για το μπάνιο αποθήκευσε την κολόνια σου στο κουτί της και μέσα σε ένα δροσερό και ξηρό περιβάλλον.

Είναι πολυκαιρισμένο

Αν το μπουκάλι με το άρωμά σου κλείνει φέτος τα 10 του χρόνια, μην απορείς που δεν θυμίζει σε τίποτα την παλιά του μυρωδιά. Καιρός να το αποχωριστείς επιτέλους. Μια κολόνια διατηρείται συνήθως, εφόσον την κρατάς σε κατάλληλο μέρος, περίπου πέντε χρόνια, ίσως και λιγότερα. Θα καταλάβεις ότι έχει αλλοιωθεί όταν το χρώμα της σκουρύνει, αρχίσει να μυρίζει κάπως ξινισμένα και χρειάζεται να βάλεις τη διπλάσια ποσότητα για να το νιώθεις πάνω σου.

Έχεις ξηρή επιδερμίδα

Τα ξηρά δέρματα δεν αναδεικνύουν άμεσα τις υψηλές νότες μιας κολόνιας και συνήθως αποδυναμώνουν το άρωμα γρήγορα. Γι' αυτό είναι καλύτερα, αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, να αρωματίζεσαι αμέσως μετά το μπάνιο ή μετά τη λοσιόν για να «κλειδώσεις» το άρωμα.

Μπερδεύεις τις μυρωδιές

Αν χρησιμοποιείς διάφορα προϊόντα περιποίησης με αρώματα που αλληλοκαλύπτονται είναι λογικό να χάνεται η κολόνια σου. Προτίμησε να χρησιμοποιείς προϊόντα (κρέμα σώματος, αποσμητικό) της ίδιας σειράς με την κολόνια σου ή εντελώς άοσμα.

Το φοράς λάθος εποχή του χρόνου

Μια βαριά, χειμωνιάτικη κολόνια ίσως να είναι κάπως απωθητική στους γύρω σου κάποια ζεστή νύχτα του καλοκαιριού, σε αντίθεση με ένα πιο ανάλαφρο και δροσερό άρωμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε σεζόν πρέπει να αλλάζεις και κολόνια, απλά φρόντισε να εναλλάσσεις δύο για να έχεις ευελιξία.

Δεν ταιριάζει στο δέρμα σου

Το δέρμα σου είναι φτιαγμένο από ένα μοναδικό συνδυασμό νερού, οξέων, λιπαρών, πρωτεϊνών και σακχάρων που μπορεί να αλλάζουν τον τρόπο που ένα άρωμα μυρίζει πάνω σου. Το στρες, η διατροφή, τα φάρμακα και ίσως η ηλικία είναι επίσης παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το πώς αναδύεται από πάνω σου ένα άρωμα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!