MEN'S GUIDE

Μπορείς να παραμείνεις fit και να πιεις και λίγα ποτηράκια αλκοόλ παραπάνω;

Αλκοόλ και άσκηση μπορούν να συνδυαστούν, αλλά θέλει τρόπο.

O personal trainer και συγγραφέας Max Bridger ισχυρίζεται πως μπορείς να παραμείνεις fit ακόμα και όταν πίνεις μερικά ποτάκια παραπάνω (όπως τώρα τις γιορτές) αρκεί να ακολουθήσεις μια καλή διατροφή και να συνεχίζεις να αθλείσαι. Άκου τις συμβουλές του:

«Αλκοόλ και fitness είναι δύο λέξεις που δύσκολα θα ακούσεις μαζί σε κάποια πρόταση, αλλά δεν είναι κάτι απίθανο. Σχεδόν η πλειοψηφία των διαιτολόγων θα σου πει να αφαιρέσεις το ποτό από τη διατροφή σου, ώστε να χάσεις λίπος και να κερδίσεις μύες. Κατά τη γνώμη μου, αυτό περιέχει μια δόση αλήθειας αλλά δεν είναι και απολύτως ακριβές. Σίγουρα μπορείς να απολαύσεις ένα ποτό και ταυτόχρονα να επιτυγχάνεις τους στόχους που έχεις βάλει όσον αφορά το κορμί σου. Είναι απολύτως υγιές να θέλουμε να πιούμε μια μπύρα μετά τη δουλειά, ένα κοκτέιλ μαζί με το brunch ή τρία ποτά κάποιο Σαββατόβραδο και εντελώς safe το να το κάνουμε. Αν βρίσκεσαι για παράδειγμα σε μια δίαιτα που απαιτεί συγκεκριμένες θερμίδες, μπορείς να υπολογίσεις αυτές που θα πάρεις από το ποτό και να τις αφαιρέσεις από τα γεύματά σου. Άλλωστε, οι θερμίδες είτε προέρχονται από ουίσκι είτε από αβοκάντο, δεν παύουν να είναι θερμίδες. Επομένως το μόνο θέμα που έχει πραγματική σημασία είναι ο ημερήσιος έλεγχός τους» τονίζει ο Bridger μιλώντας στα βρετανικά media.

Ο Bridger συμπληρώνει πως: «Ένα πολύ βασικό επίσης πράγμα είναι να μειώσεις τους υδατάνθρακες και τα λίπη, παρακάμπτοντας ένα γεύμα την ημέρα που πρόκειται να καταναλώσεις αλκοόλ. Αυτή η μέθοδος θα σε βοηθήσει να υπολογίσεις καλύτερα τις θερμίδες. Δυστυχώς, δεν θα έλεγα σε κάποιον πως μπορεί να πιει χωρίς μέτρο χωρίς να έχει συνέπειες, πάντα αυτό πρέπει να γίνεται υπολογισμένα. Επίσης, θα ήθελα να αναφέρω πως αν νιώθεις ζαλάδα ή hangover από τα ποτά που ήπιες το προηγούμενο βράδυ, μην επιχειρήσεις να γυμναστείς. Χριστούγεννα έρχονται άλλωστε, προτίμησε να περάσεις διαφορετικά το χρόνο αυτό, με τους δικούς σου ή τους φίλους σου».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!