MEN'S GUIDE

5 tips να περιποιείστε την γενειάδα σας σωστά

Αν έχετε πλούσια γένια και έχετε απορίες για το πώς πρέπει να τα περιποιείστε για να δείχνουν πάντα ωραία και καθαρά, το Men’s Health σας προτείνει τις παρακάτω πέντε συμβουλές που σίγουρα θα σας βοηθήσουν.  

Το περιοδικό επικοινώνησε με δύο κομμωτές, τον Garret Pike και τον Robert McMillen, οι οποίοι έδωκαν τα πέντε tips τους για να δείχνουν πάντα ωραία τα γένια σας.  

Η γραμμή της γενειάδας να έχει σχήμα «U»

Η σωστή γραμμή είναι πάντα δύσκολη να την πετύχεις, καθώς δεν γνωρίζουν όλοι που πρέπει να τελειώνει το γένι και να αρχίζει ο λαιμός. 

Ο McMillen είπε ότι για να πετύχετε το σωστό κούρεμα, βάλτε το δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο σας στη μέση του λαιμού σας και όπου τελειώνουν τα δύο είναι η βάση των γενιών σου.  Μετά, αναφέρει καλό είναι να κάνετε ένα σχήμα «U» από το τέλος του σαγονιού σου ως τη βάση. 

Κουρέψτε το γένι σωστά

Για να πετύχετε το σωστό κούρεμα της γενειάδας σας, ο Pike λέει ότι πρέπει να βάλετε το ηλεκτρικό ξυράφι στον αριθμό «1» και όταν πλησιάζετε το τέλος της γραμμής να βγάλετε την χτένα και να συνεχίστε κανονικά.    

Χαλαρώστε το πρόσωπο σας πριν κουρέψετε το μουστάκι σας

Ο McMillen είπε ότι η καλύτερη στρατηγική για να περιποιηθείς το μουστάκι είναι να κρατήστε ένα χαλαρό βλέμμα για να είναι σωστό το κούρεμα.  Επίσης, είπε ότι πρέπει το μουστάκι να κουρεύετε με ψαλίδι για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Να θυμάστε ότι πρέπει να περιποιείστε και την επιδερμίδα σας

Ο McMillen είπε ότι συνήθως οι άντρες δεν περιποιούνται την επιδερμίδα τους όταν πρέπει να ξυριστούν, που εν τέλει προκαλεί φαγούρες και σπυράκια.

Για να πετύχεις τα καλύτερα αποτελέσματα όταν ξυρίζεστε, καλύτερα να κάνετε ένα ζεστό ντους πριν ξυριστείτε και όταν τελειώσετε να νιφτείτε με κρύο νερό και να βάλετε μια ενυδατική κρέμα.     

Να ξέρετε πότε χρειάζεται λάδι ή ζελέ το γένι σας

Το λάδι για το μούσι έχει εντελώς διαφορετικές χρήσεις από το ζελέ.  Το λάδι, είπε ο McMillen, ενυδατώνει την επιδερμίδα και τις τρίχες, και μπορεί να βοηθήσει τις τρίχες να μεγαλώσουν, ενώ το ζελέ χρησιμοποιείται περισσότερο για styling και για να προστατεύσει τις τρίχες.   

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!