MEN'S GUIDE

Τώρα τις γιορτές σε θυμήθηκαν οι πρώην σου; Μάθε γιατί συμβαίνει αυτό

Ίσως δεν έχεις ξανακούσει ποτέ τον όρο "Marleying", αλλά αν μάθεις τι περιγράφει είναι πολύ πιθανό να αισθανθείς πως σε αφορά και πως το... Marleying έχει συμβεί και στη δική σου ζωή ειδικά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

"Γεια σου, τι κάνεις; Έχουμε καιρό να μιλήσουμε αλλά μιας και είναι Χριστούγεννα σκέφτηκα να σου στείλω/να σε πάρω. Θες να βρεθούμε;"

Εάν η παραπάνω φράση σας ακούγεται οικεία, τότε γνωρίζετε από πρώτο χέρι τι εστί "Marleying", ένας όρος που δημιουργήθηκε για να περιγράψει την τάση επανεμφάνισης κάποιου/ας πρώην την περίοδο των εορτών.

Η επίμαχη ορολογία προέρχεται από τον Τζέικομπ Μάρλει, τον συνεργάτη-φάντασμα του Εμπενίζερ Σκρουτζ, που έλλειπε για χρόνια για να εμφανιστεί από το πουθενά την παραμονή των Χριστουγέννων (στο κλασικό μυθιστόρημα "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία" του Ντίκενς).

Σύμφωνα μάλιστα με στατιστικά δεδομένα, 1 στους 10 singles θα γίνει δέκτης απόπειρας προσέγγισης από κάποια πρώην.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό site γνωριμιών σε δείγμα 4.054 ενηλίκων, το 11% των singles έχουν γίνει μάρτυρες επανεμφάνισης ενός παλιού έρωτα.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό τις γιορτινές μέρες; Γιατί μια πρώην εμφανίζεται τότε ή -για να το αντιστρέψουμε- γιατί κάνετε εσείς κάτι τέτοιο;

«Το τέλος του χρόνου είναι πάντα μια περίοδος προβληματισμού και αυτό οδηγεί αναπόφευκτα σε κάποιες σκέψεις για σχέσεις του παρελθόντος», δήλωσε στον Independent ο 31χρονος Τζόζεφ Φειργουέδερ. «Με τα κοινωνικά δίκτυα είναι πολύ εύκολο να υπάρξει περιέργεια και συχνά αυτή οδηγεί στην επαφή» προσθέτει.

Ορισμένες φορές οι Marleyers θέλουν κάτι περιστασιακό, ορισμένες φορές θέλουν να αναζωπυρώσουν τη σχέση, ενώ ορισμένοι επιθυμούν απλώς να ξαναβρεθούν για "χάρη του παλιού καιρού".

«Αν και μερικοί αισθάνονται ευτυχισμένοι με την επανασύνδεση με έναν πρώην κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, είναι σημαντικό να βεβαιωθούν πως και εκείνοι και ο άλλος είναι στο ίδιο μήκος κύματος, ώστε να μην υπάρξει μπέρδεμα», αναφέρει η Ρέιτσελ Λόιντ από το εν λόγω site γνωριμιών. «Τις περισσότερες φορές οι σχέσεις τελειώνουν για πολύ συγκεκριμένους λόγους, όπως η έλλειψη συμβατότητας. Αν αυτό σας ακούγεται γνωστό, αντί να επανεξετάσετε μια σχέση όπου μπορεί να υπάρξουν τα ίδια προβλήματα, καλύτερο είναι να ξοδέψετε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας και να 'απολαύσετε' ένα διάλειμμα που δικαιούστε. Ένα πισωγύρισμα το μόνο που θα κάνει είναι να μειώσει τις πιθανότητες να βρείτε μια νέα, μακροχρόνια αγάπη».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!